Pelvas luottavaisena Lahden kaatoon

Kevään Liigacupin alkulohkovaihe on HJK:n osalta kierrosta vaille valmis. Hallitseva Suomen mestari on näyttänyt vahvuutensa keikkumalla lohkonsa ykköspaikalla. Voittamalla Lahden HJK varmistaa lohkovoiton. Tasapelillä tai tappiolla kärkisija saattaa vielä vaihtua, sillä Inter vaanii nyt sarjakakkosena pistettä pienemmällä potilla.
HJK:n vastustaja FC Lahti on jäänyt lohkon jumboksi viidellä tappiolla. HJK:n hyökkäyspäässä kovassa vireessä ollut Akseli Pelvas ei kuitenkaan lähde Lahteen ylimielisellä asenteella.
– Nöyrällä asenteella olemme lähdössä matkaan, vaikka jatkopaikka on jo varma. Lahti on meillä joka kerta yhtä kiperä vastustaja. Toisaalta taas sarjakausi lähenee kovaa vauhtia, joten pelin pitää jo tässä vaiheessa sujua keskittyneesti, Pelvas sanoo.
Lahden jumbosija on kieltämättä ollut nuorelle hyökkääjälle yllätys.
– En näe Lahtea niin huonona kuin mitä Liigacupin sarjataulukko näyttää. Kevät on aina kevät, eikä näistä otteluista, vaikka hyviä pelejä pääosin ovatkin, kannata vetää johtopäätöksiä sarjapelejä ajatellen.
Omaan joukkueensa Pelvas luottaa vahvasti. HJK ei ole vielä tänä keväänä hävinnyt yhdellekään suomalaiselle joukkueelle.
– Totta kai se tuntuu hienolta ja antaa paljon lisää luottamusta. Se, että emme suostu häviämään helpolla, on hyvä merkki omassa pelissämme kautta ajatellen, Pelvas sanoo.
Liigacup 2010 5. kierros
FC Lahti – HJK tiistaina 23.3. klo 18.30 Kisapuistossa