Rafinha nautti vuosistaan HJK:ssa

Hakaa vastaan HJK-fanit pääsivät nauttimaan tuulennopean laitapuolustaja Rafinhan otteista viimeisen kerran. Voitto tuli rutiinilla, vaikka mahdollisuus pelin tappamiseen oli jo ensimmäisellä jaksolla.
– Pelasimme ensimmäisen jakson hyvin, ja kahden maalin lisäksi meillä oli mahdollisuus useampaankin. Olisimme voineet ratkaista pelin jo ensimmäisellä jaksolla, mutta emme onnistuneet. Haka tuli peliin mukaan toisella jaksolla, mutta ei kuitenkaan saanut ihan tarpeeksi hyvää kiriä aikaiseksi.

Rafi itse syötti HJK:n toisen maalin ja oli ottelussa muutenkin tutun varma oikean laidan lukko. Europelien päättyminen ei näkynyt hallitsevan mestarin otteista.
– Ehkä monet ajattelivat, että nyt on meidän heikko hetki, mutta todistimme toisin. Pystyimme jatkamaan siitä, mihin liigassa ennen europelejä jäimme. Meistä tuli europelien jälkeen jopa vahvempia, Rafi kuittaa.
Tänään tiistaina Rafinha lentää Belgiaan KAA Gentin lääkärintarkastukseen. Sen jälkeen alkaa uusi ura Belgian liigaa johtavan Gentin paidassa.
– Olen tietenkin todella iloinen, että ura jatkuu näin. Kuulin Gentin kiinnostuksesta ensimmäisen kerran toisessa MYPA-ottelussa, ja olin heti itsekin kiinnostunut. Ja vaikka Gent on tässä välissä tullut tutuksi minull, tärkeintä minulle ennen siirtoa oli kuitenkin auttaa HJK:ta mahdollisimman paljon.
29-vuotias puolustaja allekirjoitti sopimuksen HJK:n kanssa marraskuussa 2009 ja nousi lähes saman tien yhdeksi HJK:n puolustuksen tärkeimmäksi lenkiksi. Jo ensimmäisellä kaudellaan mies pelasi miltei kaikki ottelut alusta loppuun.

Tärkeä rooli on jatkunut myös tällä kaudella, eikä HJK:n valmennusjohto luovu brassista helposti. Puolustuslinjaan jää suuret saappaat täytettäväksi.

– HJK on tarjonnut minulle mahtavia kokemuksia pelikentillä kahden vuoden aikana. Sain heti ensimmäisellä kaudella maistaa Suomen mestaruutta ja kivikovia euro-otteluita Partizania ja Besiktasia vastaan. Myös tämän vuoden europelit olivat erittäin hienoja kokemuksia. HJK:ssa olen saanut myös todella paljon uusia ystäviä. Joukkuehenki näiden kahden vuoden aikana on ollut jopa parasta urallani tähän mennessä.
Suomesta on tullut Rafille toinen kotimaa. Todennäköistä onkin, että joskus tulevaisuudessa mies palaa Suomeen. Nyt on kuitenkin jäähyväisten aika.
– Toivon todella paljon onnea koko seuralle, jätkille joukkueessa ja kaikile HJK-faneille. Mikään ei estä seuraa etenemästä jälleen Suomen mestaruuteen, Rafi päättää.