Tapaus VPS-HJK 6.5. kannattajabussin käännyttäminen takaisin Helsinkiin

HJK on seurana pyrkinyt selvittämään faktoja, mitä Vaasassa on fanien matkalla tapahtunut ja miksi. Olemme asiasta kuultuamme olleet yhteydessä niin viranomaisiin kuin vierasmatkan järjestäneen Klubipäädyn edustajiin. Jatkamme maanantaina asian selvittämistä.

Seura ei missään nimessä hyväksy minkäänlaista väkivaltaa eikä lainvastaista toimintaa. On toisaalta myös erittäin harmillista, että suuri joukko HJK:n kannattajia on joutunut sijaiskärsijöiksi.

HJK on puuttunut näkyvästi jalkapallon ympärillä tapahtuvaan häiriökäyttäytymiseen. Seura ei hyväksy väkivaltaa tai rasismia missään muodossa. Niin Töölöön saapuvien vieraskannattajien kuin Stadin derbyjen yhteydessä on tehty tiivistä yhteistyötä poliisin, toisen seuran, fanien, Veikkausliigan ja Palloliiton kanssa. HJK on myös edistänyt positiivista kannattajakulttuuria ja pitää niin kotona kuin vieraissa kannustavien fanien merkitystä tärkeänä jalkapallokulttuurille.

Teemme parhaamme asian selvittämiseksi yhteistyössä viranomaisten ja matkan järjestäneiden kannattajien kanssa.Tässä vaiheessa seura ei voi vajavaisilla tiedoilla kommentoida enempää.

Lue Klubipäädyn kannanotto tapaukseen tästä »

Muokattu 8.5.2017 klo 09:01