Tilastoraportti: Forsellin kotidebyytti kruunasi neljän maalin voiton

HJK otti upean 4–0-voiton FC Lahdesta viime lauantain Veikkausliiga-kamppailussa. Voiton takuumiehenä oli kotidebyyttinsä tehnyt Petteri Forsell, joka teki Klubin maaleista yhden ja antoi kahteen maaliin syötön.

HJK Tilastot

HJK otti kauden suurinumeroisimman voittonsa paukuttamalla neljä maalia FC Lahtea vastaan. Edellisen kerran HJK teki neljä maalia Veikkausliigassa kauden 2018 viimeisessä ottelussaan TPS:aa vastaan.

Ottelun suurin tähti oli kaksi maalia tehneen Riku Riskin lisäksi ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä pelannut Petteri Forsell, joka vastasi yhdestä Klubin neljästä maalista ja kahdesta maalisyötöstä.

Ensimmäinen jakso meni vahvasti HJK:n hallinnassa. Maalintekoyrityksiä syntyi seitsemän, joista kuusi meni kohti maalia ja kolme maaliin. Pallonhallintakin meni Klubille prosenttilukemin 55–45 % ja kaksinkamppailut 63–37 %. Lahti pääsi laukomaan kahdesti, mutta molemmilla kerroilla laukaukset suuntautuivat ohi HJK:n maalia vartioineen HJK Tilastot.

Heti toisen jakson toisella minuutilla Riski riisti pallon hyökkäysalueella, josta pallo ajautui Forsellille. Forsell antoi lahtelaispuolustuksen murtavan syötön Evans Mensahille, joka siirsi pallon maaliin. Tilanne 4–0 ja ottelu oli enemmän tai vähemmän paketissa.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi FC Lahdelle (toisen puoliajan pallonhallinta Lahdelle 59–41 %), ja maalintekoyrityksiäkään HJK ei maalinsa lisäksi luonut toisella jaksolla kuin yhden, Lahden seitsemää vastaan. Lahtelaisten harmiksi suurin osa heidän maalintekoyrityksistään lähti kaukaa HJK-maalista ilman kunnollista uhkaa. Toisella jaksolla vierasjoukkue oli myös kaksinkamppailuissa vahvempi voittaen ne 53–47 %.

Sekä HJK:lla että Lahdella oli ottelussa yhdeksän maalintekoyritystä. Kotijoukkueen paikat olivat laadullisesti hieman vieraita paremmat, ja lisäksi HJK oli omissa maalintekoyrityksissään todella tehokas. HJK:n maalintekoyrityksistä seitsemän meni maalia kohti ja Lahden maalintekoyrityksistä neljä. Klubin laukauksista kahta lukuun ottamatta kaikki lähti rangaistusalueen sisältä, Lahden laukauksista vain kolme lähti boksin sisältä.

Syöttöjä HJK syötti 455, joista 84 % oli tarkkoja. Lahti syötti 545 kertaa, ja niistä 88 % meni perille. Hyökkäyskolmanneksen syöttöjä HJK:lla oli 104 (67 % tarkkoja), Lahdella 188 (79 %). Boksiin Klubi syötti 26 kertaa (50 %), Lahti 28 (39 %).

Pallonhallinnan vei FC Lahti lukemin 52–48 %. Ottelu oli HJK:n neljäs perättäinen liigaottelu, jossa se on hallinnut palloa vastustajaansa vähemmän. Ylipäätään HJK:n pallonhallinta on pudonnut reippaasti alkukauden lukemista.

Kun alkukaudella HJK hallitsi palloa parhaimmillaan yli 70-prosenttisesti, on viiden ottelun liukuva pallonhallintakeskiarvo laskenut nyt jo 50 prosentin tuntumaan. Mika Lehkosuon ollessa päävalmentajana HJK:n keskimääräinen pallonhallintaprosentti oli 63,5 %, kun Toni Koskelan aikana HJK on pitänyt palloa keskimäärin 51,9 % ottelua kohden.

Ohitusyrityksiä oli HJK:lta eniten ensimmäistä kertaa sinivalkoraitapaidassa esiintyneellä Victor Luizilla, joka onnistui kolmessa neljästä ohitusyrityksestään. Yhteensä Klubi-pelaajat yrittivät ohituksia 19 kertaa, ja niistä onnistui 14.

HJK voitti kaksinkamppailut yhteensä lukemin 56–44 %. Eniten niitä oli Luizilla sekä Faith Friday Obilorilla, molemmilla 17. Samat miehet voittivat kaksinkamppailunsa kovimmilla tehoilla.

Lähde: InStat