Ville Wallén jatkaa HJK:ssa uudenlaisessa roolissa

Luottomaalivahti Ville Wallén, 37, on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen HJK:n kanssa. Yhdeksän kautta peräkkäin Klubin tolppien välissä torjuneen Wallénin rooli tulee muuttumaan tulevalla kaudella, sillä hän ottaa vastuulleen myös HJK:n maalivahtivalmentajan tehtävät.

– Fiilis on loistava. Tiedossa on juuri sellainen rooli, mitä olin toivonutkin. Maalivahtivalmennus on koko ajan kiinnostanut ja nyt tarjoutui täydellinen mahdollisuus. Tosi positiivinen olo, että pääsen jatkamaan tässä seurassa, iloitsi Wallén.

Wallén edusti HJK:ta ensimmäisen kerran jo uransa alkutaipaleella, ja teki todellisen läpimurtonsa palattuaan seuraan vuonna 2005. Monta vuotta joukkueen kapteenina toiminut Wallén on voittanut Klubin paidassa yhteensä kuusi Suomen mestaruutta ja yltänyt Suomen Cupin voittajaksi viidesti. Kauden 2011 päätteeksi Wallén valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Päättyneellä kaudella Wallén pelasi alusta loppuun yhtä peliä lukuunottamatta kaikki HJK:n Veikkausliigaottelut. Nyt painotus tulee olemaan erilainen.

– Tämä on tavallaan tuplarooli. Harjoittelen joukkueen mukana ja olen mukana päivittäisessä toiminnassa, mutta painotus on valmennuspuolessa. Pelaaminen tulee jäämään vähemmälle. Edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksen lisäksi tulen osallistumaan akatemian maalivahtivalmennukseen, kertoi Wallén.

– ”Vallu” on loistotyyppi ja vaikuttaa innostuneelta uusista tehtävistä. On hienoa saada hänet mukaan tutustumaan akatemiavalmennukseen. Tulevaisuudessa toivomme, että hän on vastuussa koko akatemian maalivahtivalmennuksesta, kertoi HJK ry:n valmennuspäällikkö Jari Rantanen.