HJK-KuPS lauantaina – Kauden viimeinen kotipeli

HJK kohtaa lauantaina Bolt Arenalla sarjajärjessä olevan Kuopion Palloseuran.

Linda Sällström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kauden 2021 Kansallinen Liiga lähenee loppuaan. Jäljellä on enää kaksi pelikierrosta. HJK kohtaa lauantaina Bolt Arenalla sarjakärjessä olevan Kuopion Palloseuran. Peli on HJK:n kauden viimeinen kotiottelu.

HJK on sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä. Mitalisijoille ei ole enää mahdollisuuksia. Neljännestä sijasta Klubin kanssa taistelee PK-35 Vantaa, joka on kahden pisteen päässä.

KuPS:lla on lauantaina mahdollisuus varmistaa itselleen Suomen mestaruus. Toisena oleva Tikkurilan Palloseura on kuuden pisteen päästä kuopiolaisista, joten KuPS:lle riittää lauantaina pistekin mestaruuden varmistamiseen.

– KuPS on pelannut todella hyvän kauden ja he ovat ansaitusti tässä tilanteessa. Meillä on kuitenkin valtava näytönhalu ja -paikka nyt lauantaina. Lähdemme peliä ehdottomasti voittamaan, valmentaja Arttu Heinonen toteaa.

Kansallisen Liigan runkosarjassa KuPS voitti molemmat pelit HJK:ta vastaan.

– Kuten sanottu, KuPS on todella vahva joukkue, jossa on hyviä yksilöitä monelle pelipaikalle. Lauantaina meidän on onnistuttava kollektiivisesti puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Meillä on alla erinomainen ottelu ja tulos viime viikonlopulta. Siinä pelissä koko joukkue näytti erinomaista sitoutumista yhteisen tavoitteen eteen. Siitä jatketaan yhdessä myös KuPS-pelissä, Heinonen pohtii.

Edellisessä pelissään Klubi kaatoi hyvän esityksen jälkeen FC Hongan 4–0.

– Tämän päälle ollaan rakennettu hyvällä itseluottamuksella omaa pelaamistamme ja olemme saaneet vedettyä timanttisen treeniviikon alle. KuPS-peli sytyttää meistä varmasti jokaisen ja olemme koko jengi valmiina kaatamaan savolaiset meidän tämän kauden viimeisessä kotipelissämme, Heinonen painottaa.

Kyseessä on siis kauden viimeinen kotipeli HJK:lle. Päätöskierroksella Klubi kohtaa vieraskentällä Åland Unitedin.

– Toivottavasti myös yleisö löytää katsomoon sankoin joukoin. Odotettavissa on erittäin laadukas Kansallisen Liigan ottelu ja pelaajamme ansaitsevat hyvän tuen myös katsomosta.

Klubilta ovat sivussa edelleen muutama pitkäaikaispotilas, mutta muuten joukkue on hyvässä iskussa.

– Kaksi peliä jäljellä ja näistä tavoite on napata kuusi pistettä, Heinonen linjaa.

HJK ja KuPS kohtaavat lauantaina Bolt Arenalla kello 14.00.