Klubi vierasvoittoon!

HJK voitti lauantaina vieraskentällä PK-35:n maalein 2–1.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK sai peliin erinomaisen alun, kun Ilona Walta murtautui laidaltaan ja hyvästä syötöstä Emilia Kupsanen laukoi läheltä Klubin 1–0-johtoon.

1–0-tilanteessa peli oli hyvin HJK:n kontrollissa, mutta kotijoukkue pääsi kuin varkain tasoittamaan 14. minuutin kohdalla – Ada Lindrothin keskitys leijaili maalin takakulmaan ja PK-35 nousi tasoihin.

Tasatilanteessa Klubi edelleen hallitsi peliä ja painostus tuotti tulosta reilun puolen tunnin kohdalla, kun PK-puolustus kaatoi Lotta Lindströmin rangaistuspotkun arvoisesti. Lindström ampui itse pallon alakulmaan ja hyökkääjän uran ensimmäinen liigamaali vei Klubin johtoon 2–1. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toisella jaksolla HJK hallitsi peliä vielä selkeämmin, mutta kotijoukkue puolusti hyvin ja huippuvaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

PK-35 vieraili harvakseltaan HJK:n kenttäpuoliskolla. Yksi hyökkäys oli kuitenkin lähellä onnistua, kun vapaapotku kaukaa painui ylärimaan ja jatkotilanteesta Steffi Hassinen pääsi vielä yrittämään maalintekoa.

Tämän lähemmäksi ei PK-35 tasoitusta päässyt ja peli pysyi loppuun asti Klubin hallinnassa ja kontrollissa.

Näin HJK voitti pelin 2–1 ja nappasi toisen voiton putkeen. Kolmesta liigapelistä on nyt kuusi pistettä, joilla Klubi on sarjataulukossa toisena.

– PK teki tänään vaikeaksi meidän oman pallollisen pelaamisen hyvin organisoidulla blokilla. Se vaikeutti meidän etenemistä laadukkaille paikoille. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen kamppailemisessa 1–1-tilanteissa, jolla pystyimme estämään PK:n vastahyökkäyspelaamisen, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.

– Peli ei ollut kauden parasta, mutta kolme pistettä oli loistava asia. Tiedämme, että pystymme parantamaan kollektiivista tekemistä yhdessä.

HJK:ssa debytoivat Kansallisessa Liigassa maalivahti Maija Koota, joka pelasi varmasti koko 90-minuuttisen, sekä Nelli Kalske, joka on toipunut loukkaantumisestaan.

– Näistä debyyteistä voi olla myös iloinen. Ja nyt käännetään katseet seuraavaan peliin, Heinonen totesi.

HJK:n pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun Ilves saapuu vieraaksi Bolt Arenalle.

PK-35 – HJK 1-2 (1–2)
3. 0-1 Emilia Kupsanen
14. 0-2 Ada Lindroth
39. 1-2 Lotta Lindström rp