Tolvanen: ”Joukkue on saanut itseluottamusta voitoista”

 

Maajoukkueleiriltä tuttuun raitapaitaan palannut Marianna Tolvanen pelasi TPS ottelussa täydet minuutit, Klubin voittaessa turkulaisjoukkueen 0-6. Ysikymppisen lisäksi tilastoihin kirjattiin kaksi maalia, jotka nostivat ”Marun” maalisaldon jo kymmeneen osumaan tällä kaudella. Laitapelaaja kertoi olevansa helpottunut tappiojakson käännyttyä nyt kolmeen voittoon. 
– Joukkueen itseluottamus on noussut voittojen myötä. Olemme keskittyneet harjoituksissa enemmän joukkueen puolustuspeliin. Sillä alueella meitä rokotettiin eniten, Tolvanen viittaa touko- ja kesäkuun tappioihin.
TPS ottelu merkitsi HJK:lle nousua neljän pisteen päähän kärkeä pitävästä FC Hongasta. ”Marun” mukaan ottelu ei ollut helppo suurinumeroisesta voitosta huolimatta. Laitapelaajan mukaan pelistä löytyi yhtymäkohtia edelliseen otteluun Kokkola Futis 10:ä vastaan.
– Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen. TPS sai pari vaarallista maalipaikkaa ja meidän kannalta tilanne oli hieman hermostuttava. Emme pystyneet itse luomaan vaarallisia paikkoja maalille, Tolvanen kuvailee.
Ottelu muuttui Satu Kruusin maalattua HJK:n voittomaalin kymmenen minuuttia toisen puoliajan alkuun. HJK lisäsi nopeasti johtoaan ja mätti toisen puoliskon loppuun saakka maaleja tasaisesti. Tolvanen arvelee, että HJK:n pallonhallinta on saattanut väsyttää vastustajan ja toisen puoliajan peli on helpottunut sitä kautta.
0-2- sekä 0-4 – maalit iskenyt Tolvanen uskoo, että virtaa vielä riittää jatkossakin.
– Olin vielä tällä viikolla maajoukkueleirillä ja kroppa oli väsynyt. Olen tyytyväinen, että sain vedettyä itsestäni vielä koko matsin verran irti, Marianna kertoo.