Akseli Pelvas jatkaa HJK:ssa, Tuco Qatariin

Kaudella 2016 Klubiin Ruotsista palannut Akseli Pelvas on pelannut yhteensä 198 Veikkausliigaottelua, joissa maaliahne hyökkääjä on viimeistellyt 75 maalia. Viime kaudella Pelvas oli HJK:lle eniten maaleja tehnyt pelaaja 14 osumalla. Suomen Cupissa Pelvas teki seitsemän maalia, joista yksi oli Cupin finaalin ratkaissut voittomaali. Kauden 2017 maalisaldo oli sentterille komea 21 maalia.

Pelvaksella on tilillään seitsemän Suomen mestaruutta, joista kuusi on tullut Klubin paidassa.

– Hienoa jatkaa Klubin laadukkaassa organisaatiossa ja loistavassa valmennus- ja treeniympäristössä. Varsinkin kun itse omaa pitkän HJK-taustan. Toivottavasti pystyn omalla panoksella auttamaan seuraa menestymään ja kehittymään entisestään tulevilla kausilla, Pelvas sanoo.

– Syksystä asti meille oli selvää, että haluamme Pelvaksen tai vaihtoehtoisesti Tucon. Pelvas on pitkän linjan klubilainen ja edustaa kaikkea sitä, mitä me HJK:ssa arvostamme. Aksu on todella kovan luokan ammattilainen, luotettava joukkuepelaaja ja takuuvarma maalintekijä. Morelosin lähdettyä Rangersiin Aksu pääsi sentteriksi ja oli lopulta sarjan paras keskushyökkääjä. Aksu on ollut meille koko ajan ykkösvaihtoehto ja on sanomattakin selvää, että olemme todella iloisia Aksun jatkosopimuksesta, jalkapallojohtaja Juho Rantala iloitsee.

Akseli Pelvaksen sopimuksen varmistuttua HJK:n kanssa marraskuussa sopimuksen tehnyt Tuco siirtyy Qatariin. HJK sai siirtokorvauksen.

– Tucolle siirto Qatariin on varmasti hieno mahdollisuus jo pelkästään taloudellisesti. Hienoa, että hänen hyvät otteensa Veikkausliigassa palkitaan, Rantala sanoo.