HJK kaatoi HIFK:n Suomen Cupin avauskamppailussa

Vuoden ensimmäinen derby pelattiin loppuunmyydyssä Talin hallissa

HJK vs HIFK 1-0 (1-0)

Lauantaina Hammarbyn harjoitusottelussa kaatanut HJK aloitti urakkansa Suomen Cupissa, kun Klubi kohtasi Talissa täksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan nousseen HIFK:n.

HIFK aloitti vahvasti ja Hussein Mohamed oli karata läpiajoon jo toisella peliminuutilla. Faith Obilor ehti kuitenkin tilanteeseen mukaan ja purki pallon kulmapotkuksi.

Ensimmäisen vitosen jälkeen Klubi pääsi vauhtiin. HJK rakensi kaksi laadukasta hyökkäystä vasemmalta laidalta, joista jälkimmäisestä Akseli Pelvas oli jo lähellä iskeä pallon maaliin.

Yhdeksännellä minuutilla Lassi Lappalainen käytti nopeauttaan hyväksi ohittaen HIFK-puolustuksen vauhdilla. HIFK-vahti Daniel Kollar torjui Lappalaisen yrityksen jalalla ja esti heti perään paluupalloon ehtineen Kaan Kairisen puskun upealla venytyksellä.

Ottelua oli pelattu HJK:n hallinnassa reilu puoli tuntia, kun avausmaali nähtiin. Klubille tuomittiin vapaapotku HIFK:n kenttäpuolelta, joka pelattiin nopeasti Sebastian Dahlströmille. Dahlström vapautti nopeasti tilanteeseen reagoineen Riku Riskin läpiajoon, joka ei erehtynyt avopaikasta.

Heti perään Lappalainen harhautteli itsensä loistavaan paikkaan, mutta laukaus suuntautui jälleen Kollarin ulottuville.

Lopulta tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa. Aivan ottelun avausminuutteja lukuunottamatta ensimmäinen nelivitonen oli selkeää Klubin hallintaa, ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla selvästi suuremmat.

Toinenkin jakso lähti HIFK:n rynnistyksellä käyntiin, mutta HJK:n maalilla olleelle Maksim Rudakoville asti pallo kuitenkaan päässyt.

HJK otti pelin nopeasti haltuun ja pakotti HIFK:n laskemaan koko pakkansa todella matalalle. Vieraat onnistuivat kuitenkin iskemään pari kertaa nopeasti vastaan, mutta todellisia tekopaikkoja ei Klubin maalinsuulle päässyt syntymään.

Lopulta 67. minuutilla HIFK sai ensimmäisen kunnon tekopaikkansa, mutta Rudakov venyi ilmiömäiseen torjuntaan napaten kovan laukauksen etuyläkulmasta.

Heti perään Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Julius Tauriainen korvasi Joonas Vahteran kentällä. Muutama minuutti myöhemmin Pelvas otettiin pois ja kentälle tuli Samu Laitinen ja Otto Ollikainen tuli Dahlströmin tilalle.

Tauriainen pääsi pikaisesti tekopaikkaan, mutta pusku painui hienoisesti HIFK:n maalin ohi. Seuraavaksi oli HIFK:n vuoro yrittää, mutta Rudakov torjui puskuyrityksen varmasti.

HIFK onnistui vielä luomaan ottelun lopussa vaarallista painetta, mutta lisäosumia ei Talissa kuitenkaan nähty.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Kontrolloimme palloa ja loimme maalipaikkoja. Toisella puoliajalla menetimme kontrollin ja vastustaja pääsi mukaan peliin. Ja kun kontrolli katosi, aloimmme myös väsyä. Tämä oli hyvä muistutus pallokontrollin tärkeydestä. Mutta kuitenkin voitto, kolme pistettä ja nollapeli, kommentoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 2.2. Talissa, kun Suomen Cupissa vieraaksi tulee IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 14:00. Liput ennakkoon Tiketistä »

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Toivomäki, Rafinha, Obilor – Kouassivi-Benissan, Kairinen, Dahlström (80. Ollikainen), Pelvas (75. Laitinen) – Riski, Lappalainen (90. Vesiaho) – Vahtera (68. Tauriainen)