HJK lunasti Veikkausliigan parhaan hyökkääjän

Morelos siirtyi HJK:hon Kolumbian pääsarjassa pelaavasta Independiente Medellínin joukkueesta helmikuussa 2016 lainasopimuksella. Sopimuksessa oli osto-optio, jonka HJK nyt käyttää.

Morelos oli kuluneella kaudella HJK:n paras maalintekijä ja valittiin Veikkausliigan parhaaksi hyökkääjäksi. Veikkausliigan 30 ottelussa hän teki 16 maalia, Suomen Cupin neljässä pelissä verkko soi seitsemän kertaa ja kuudessa europelissä maaleja syntyi neljä.

Huippulupaava hyökkääjä ehti jo nuoresta iästään huolimatta saada kotimaassaan lempinimen ”Goleador”, mikä tarkoittaa maalintekijää. Mainetta Morelos on niittänyt myös Kolumbian kivikovassa U20 maajoukkueessa, josta HJK hänet scouttasi. Vain muutama päivä Suomeen tultuaan Morelos teki heti ensimmäisessä ottelussaan HIFK:a vastaan maalin ja vauhti vain kiihtyi kauden aikana herättäen useiden kansainvälisten huippuseurojenkin kiinnostuksen.

– Nuori hyökkääjä lunasti esityksillään heti aloituspaikan ja teki alusta asti selväksi, että hän on tullut Klubiin ja Eurooppaan tekemään uran ja maaleja, hänellä on kaikki mahdollisuudet ottaa vielä isojakin askelia, Lehkosuo sanoo.