Ennakko: HJK vs Lahti

Koskela: ”Lahdella on yläkerrassa hyviä pallollisia pelaajia, joiden kanssa meidän on oltava huolellisia.”

Klubi kohtaa Lahden huomenna torstaina Bolt Arenalla kello 18:30. Veikkausliigakauden avausottelussa HJK haki selvän 4-0 voiton Lahden Stadionilta. Nyt joukkueet kohtaavat toistamiseen.

Otteluruuhka aiheuttaa mietittävää molempien joukkueiden valmennustiimeille.

– Olosuhteiden pakosta nyt on paljon pelejä. Enemmän hämmentää nämä otteluparit. Inter ja IFK Mariehamn pelasivat viime lauantaina ja nyt tänään keskiviikkona toisin päin. Samoin me pelasimme viime lauantaina KuPSia vastaan ja siitä viikon päästä kohtaamme uudestaan KuPSin, hämmästelee päävalmentaja Toni Koskela.

Ottelujen välissä olevat lepopäivät eivät jakaudu joukkueiden kannalta tasapuolisesti.

– Lahti joutuu tulemaan tänne kahden päivän huililla, kun meillä on neljä päivää. Olisi ok jos se olisi vaikka kolme päivää. Samoin me joudumme lähtemään Kuopioon kahden päivän huililla, kun kotijoukkueella on kolme päivää. Kyllä tämä olisi pitänyt tehdä tasapuoliseksi, samat lepoajat molemmille joukkueille, toteaa Koskela.

Lahti-ottelu on ottelutahdin vuoksi myös vaikeasti ennakoitavissa.

– Lahdella on tosi kova viikko. He pelasivat maanantaina, tulevat tänne huomenna ja siitä seuraava matsi taas sunnuntaina. Heillä on kapeampi rinki, joten ei välttämättä kaikille paikoille voi pelaajia vaihtaa, mutta tahti voi vaikuttaa ottelusuunnitelmaan, miettii Koskela.

– Voi olla, että vastassa on jotain, mitä emme osaa odottaa. Olemme siis lähestyneet ottelua alkuviikosta oman pelin kehittämisen kautta. Tänään kävimme läpi tarkemmin Lahden pelaamista. Heillä on yläkerrassa hyviä pallollisia pelaajia, jotka ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä. Heidän kanssaan meidän on oltava huolellisia, summaa Koskela.

Katso koko haastattelu otsikkokuvan videolta!

HJK vs Lahti 
To 6.8.2020 18:30 
Bolt Arena, Urheilukatu 5 

Liput matsiin kausikortilla: HJK.fi/liput »

TV Live: Ruutu »