Sarjanousukas EIF Boltille lauantaina 

HJK ja EIF ovat tehneet maaleja tällä kaudella kaikissa liigapeleissään. Myös omissa on kolissut.

Georgios Kanellopoulos ja Aaro Toivonen väänsivät perjantain harjoituksissa.

HJK–EIF
La 4.5. klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena
Ruutu »  

HJK:n kausi jatkuu kahden vierastasapelireissun jälkeen lauantaina Boltilla, kun sarjanousukas Ekenäs IF matkaa Suomen eteläkärjestä Töölöön. Edellisessä kotimatsissa pari viikkoa sitten saatiin vielä nautiskella kunnon lumisateesta, mutta huomiseksi meteorologit enteilevät oikeinkin aurinkoista säätä.

Tammisaaren vihreäpaidat ovat aloittaneet liigataipaleensa neljällä tiukalla pelillä – tuloksena maalin vierastappiot niin Maarianhaminasta, Valkeakoskelta kuin Turustakin. Vantaalla pelatusta toistaiseksi ainoasta ”kotipelistä” tarttui AC Oulun kustannuksella mukaan seuran historian ensimmäinen piste pääsarjassa. 

Sekä HJK että EIF ovat onnistuneet maalinteossa kevään kaikissa peleissään. Klubilla on tilillään kaksi kotivoittoa, mutta vieraista saldo on nihkeä: 0 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio ja peräti 7 päästettyä maalia. 

HJK:n ja EIF:n yhteinen historia ulottuu peräti 117 vuoden taakse. EIF perustettiin 1905, ja jalkapallo lisättiin lajivalikoimaan HJK:n perustamisvuonna 1907. Heti samana vuonna HJK ja EIF kohtasivat myös kentällä.

Pääsarjassa seurat ovat kohdanneet aiemmin kahdesti, vuonna 1933, EIF:n ensimmäisellä ja ennen tätä vuotta ainoalla pääsarjavisiitillä. Klubi voitti kotonaan 6–0 ja vieraissa 5–0. EIF hävisi tuona vuonna A-sarjan nimellä pelatussa pääsarjassa kaikki 14 otteluaan, joten seura metsästää yhä historiansa ensimmäistä voittoa korkeimmalla sarjatasolla.

Tänä vuonna joukkueet ottivat toisistaan mittaa maaliskuun alussa Liigacupissa, mutta Turkissa leireilleen edustusjoukkueen sijaan Klubia edusti ottelussa reservijoukkue HJK Klubi 04. Tulos Klubin hyväksi 4–1. 

HJK:n kuntoutuspajalta kuuluu yksi synkkä uutinen. Juuri täyteen harjoitusvahvuuteen palaamassa ollut Miska Ylitolva loukkaantui uudelleen ja on sivussa touko- ja kesäkuun. Santeri Hostikka ja Atom puolestaan palannevat täysipainoisiin treeneihin runsaan viikon kuluttua.