Malmön hyökkääjä Malik Abubakari lainalle HJK:hon

Ghanalaishyökkääjä on hyvässä kunnossa ja valmis pelaamaan jo lauantaina VPS:ää vastaan.

Malik Abubakari - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media

Malmön 22-vuotias ghanalaiskärkimies Malik Abubakari allekirjoitti keskiviikkoiltana loppuvuoden mittaisen lainasopimuksen HJK:n kanssa. Abubakari harjoittelee ensimmäisen kerran uuden joukkueensa kanssa heti torstaina. Hän on HJK-valmennuksen käytettävissä lauantain VPS-ottelussa ja edustuskelpoinen myös tulevissa europelikarsinnoissa. 

Abubakari pelasi Malmön riveissä viimeksi 1. heinäkuuta Sundsvallia vastaan.

– Olen harjoitellut kovaa Malmön kanssa, ja olen 90 minuutin kunnossa vaikka saman tien – miten vain valmentaja haluaa, Abubakari hymyilee.  

Malik Abubakari!

Ghanalainen on 185-senttinen, fyysinen kärkipelaaja, jonka odotetaan tuovan hyökkäykseen uutta säpinää. 

– Uuden kärkipelaajan tarve joukkueeseen oli Roope Riskin loukkaantumisen jälkeen ilmeinen. Scouting-tiimimme teki hyvää työtä ja kartoitti erittäin laajan joukon meille realistisesti saatavilla olevia hyökkääjiä. Listamme heistä parhaat vaihtoehdot, ja valmennuksen kanssa olimme yhtä mieltä siitä, että Malik on ykköstavoitteemme, urheilujohtaja Miika Takkula kertoo.  

Abubakari, jonka pelipaidan selässä tulee lukemaan Malik ja pelinumerona 77, toteaa HJK:n olevan hänelle “loistava mahdollisuus”.

– Minulla oli useita vaihtoehtoja (lainaseuroiksi), mutta kävin erittäin hyvän keskustelun urheilujohtajan ja päävalmentajan (Toni Koskela) kanssa. Tuo keskustelu sekä mahdollisuus pelata europelejä merkitsivät päätöksenteossa eniten. Olen myös ylpeä päästessäni Suomen suurimpaan seuraan. Haluan antaa kaikkeni HJK:lle – ja myös sen kannattajille! 

– Katsoin jo HJK:n peliä (RFS:ää vastaan) ollessani salilla. Tein havaintoja joukkueesta ja ajattelin itseäni mukaan hyökkäystilanteisiin. Oli myös itselleni hyvä merkki, että elin jo vahvasti tunteella mukana seuratessani peliä – etenkin kun tilanne oli 2–0 [ja HJK oli putoamassa], Malik naurahtaa.

Malik Abubakari - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media
Malik säteili tyytyväisyyttään sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

Toukokuussa 22 vuotta täyttänyt hyökkääjä pelasi nuoruudessaan Charity Stars FC:ssä Ghanan pääkaupungissa Accrassa. Sieltä Abubakari siirtyi portugalilaisen FC Vizelan junioreihin, josta matka jatkui hyvien otteiden siivittämänä Portugalin pääsarjajoukkue Moreirense FC:hen heinäkuussa 2019.  

Seuraavat kaksi kautta Abubakari vietti Moreirensesta lainalla. Atleettinen hyökkääjä teki jälkimmäisellä kaudella Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Casa Pian paidassa 32 ottelussa 11 maalia ja antoi 4 maaliin johtanutta syöttöä, mikä herätti Malmö FF:n kiinnostuksen. Ruotsalaislehti SportExpressenin tietojen mukaan Malmö hankki ghanalaisen viime kesänä noin 650 000 eurolla.  

Abubakari on pelannut Malmössä kaikkiaan 36 ottelussa tehden niissä kuusi maalia ja syöttäen kaksi. Viime vuonna hän saavutti Malmön kanssa mestaruuden ja tänä keväänä Ruotsin Cupin voiton. Viime kaudella hän tuli neljästi vaihdosta kentälle myös Mestarien liigassa.

Oikeajalkaisella ghanalaisella on kuitenkin ollut vaikeuksia saada säännöllistä peliaikaa Malmön laajassa hyökkäyskalustossa muun muassa joukkueen viime kauden toiseksi parhaan maalintekijän Veljko Birmancevicin sekä Ruotsin maajoukkuepelaaja Isaac Kiese Thelinin rinnalla.

Abubakari on kuitenkin osoittanut kykenevänsä tekemään maaleja niin jalalla kuin päällä. Tänä vuonna samaan aikaan Veikkausliigan kanssa käynnistyneessä Allsvenskanissa Abubakari on avannut kolme ottelua ja ollut kentällä yhteensä 8 pelissä. Maaleja syntyi 413 peliminuutin aikana kaksi.