Tilastoraportti: SJK jatkoi Klubin voitotonta putkea

Lauantaina pelattu Veikkausliiga-ottelu SJK:ta vastaan jatkoi HJK:n voitottomien otteluiden putkea, joka on nyt jo seitsemän ottelun mittainen. Pistejako oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos.

HJK:n kausi alkoi kahdella kotivoitolla, mutta sen jälkeen voittoja ei ole tullut nyt seitsemässä peräkkäisessä ottelussa. Otteluista on tullut tosin vain yksi tappio, ja hieman paremmalla onnella tasapeleihin päättyneistä otteluista olisi osasta voinut tulla voittosaldoon lisää merkintöjä.

Maalintekoyrityksille laskettujen maaliodotusarvojen perusteella HJK–SJK-ottelu oli tasainen ja lopputulos suhteellisen oikeutettu tasapeli. Maaleja syntyi molemmille joukkueille yksi enemmän kuin mitä ne maaliodottaman perusteella olisivat ”ansainneet”. Maaliodottamatilastot eivät välttämättä ole paras mahdollinen keino kuvata yksittäistä ottelua, sillä se ottaa huomioon vain ottelussa syntyneet maalintekoyritykset, ja sen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa vasta suuremman otannan myötä, mutta omansa xG-tilastot ottelun kuvasta ja maalintekoyritysten laadukkuudesta kertovat.

HJK vs SJK - xG-kuvaaja

Maalintekoyrityksiä HJK:lla oli seitsemän, joista viisi meni maalia kohti. Klubilla on ollut tällä kaudella vaikeuksia saada vetojaan kohti vastustajan maalia, sillä vain 29,8 % maalintekoyrityksistä on suuntautunut maalipuiden väliin. Veikkausliiga-joukkueista vain KPV:n laukaukset ovat olleet vielä Klubiakin epätarkempia, sillä kokkolalaisten laukauksista vain 25,8 % on mennyt maalia kohti. Veikkausliigan keskiarvo kuluvalta kaudelta on 37,3 %, ja tarkimmat laukaukset ovat toistaiseksi olleet VPS:lla (51,3 %), IFK Mariehamnilla (49,3 %) ja FC Hongalla (49,1 %). Luvut eivät pidä sisällään rangaistuspotkuja. Ääripäälukemilla on tapana tasoittua kauden mittaan, esimerkiksi viime kaudella kaikkien Veikkausliiga-joukkueiden tarkkuusprosentit olivat 31 ja 39 prosentin välissä keskiarvon ollessa 34,4 %.

SJK laukoi HJK:n maalia kohti kymmenen kertaa, ja niistä neljä meni maalia kohti. SJK:n maalintekoyrityksistä kahdeksan lauottiin ottelun toisella jaksolla.

HJK:n pelaajista maalintekoyritystilastoihin pääsivät Nikolai Alho, Marco Bueno, Eetu Vertainen sekä Lassi Lappalainen. Kolme ensin mainittua yrittivät maalintekoa kahdesti ja Lappalainen kertaalleen. SJK-pelaajista eniten laukauksia oli Serge Atakayilla sekä Denis Oliinykillä, jotka molemmat laukoivat kolme kertaa.

Ottelun pallonhallinta oli kotijoukkueella 59-prosenttisesti. Ensimmäinen jakso meni Klubille 65-prosenttisesti, toisella jaksolla pallonhallinta tasoittui ja HJK piti palloa enää 53-prosenttisesti. HJK sai vietyä 63 % hyökkäykseenlähdöistään SJK:n kenttäpuoliskolle (SJK 44 %) ja hyökkäyskolmannekselleen 45 % (SJK 27 %). HJK:n hyökkäyksistä 45,1 % kulki oikean laidan kautta, 30,5 % vasemman laidan ja 24,4 % keskustan kautta.

HJK vs SJK - Laukaukset ja syötöt -kuvaaja

Syöttöjä HJK jakeli SJK:ta vastaan tämän kauden pienimmän lukeman, 471 syöttöä, kun keskimäärin HJK:lla on ollut 619 syöttöä ottelua kohden. Hyökkäyskolmanneksella syöttöjä oli 159 ja rangaistusalueelle syöttöjä meni 30. SJK:lla syöttöjä oli 357, ja niistä omille meni 76 %. Hyökkäyskolmanneksellaan SJK syötti 112 kertaa ja boksiin 25 kertaa.

Eniten syöttöjä oli Daniel O’Shaughnessyllä, joka syötti 82 kertaa (83 % tarkkoja), Rafinhalla (60/90 %) ja Alholla (57/75 %). SJK-pelaajista eniten syötti Mosa, jonka 65 syötöstä 71 % meni perille.

HJK vs SJK - Ohitukset ja kaksinkamppailut -kuvaaja

Eetu Vertaisella oli peräti 13 Klubin yhteensä 35 ohitusyrityksestä ja hän onnistui niistä seitsemässä. Seuraavaksi eniten ohitusyrityksiä oli Kevin Kouassivi-Benissanilla ja Lassi Lappalaisella, molemmilla viisi.

SJK voitti ottelussa käydyt kaksinkamppailut 55-prosenttisesti. Pääpalloista HJK voitti 52 %, mutta maassa käydyt kamppailut menivät vierasjoukkueelle 56-prosenttisesti.

Lähde: InStat