Kimmo J. Lipponen valittu HJK ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

HJK:n syyskokous on valinnut hallituksen puheenjohtajaksi Kimmo J. Lipposen. Varapuheenjohtajana jatkaa Ossi Määttä.

HJK:n kaupunginosa-, akatemia- ja iltapäivätoimintaa sekä naisten kilpatoimintaa organisoivan HJK ry:n syyskokous on valinnut uuden hallituksen. HJK ry:n hallituksen puheenjohtajana aloittaa aiemmin hallituksen jäsenenä toiminut Kimmo J. Lipponen. HJK ry:n pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Kai Koskinen siirtyi kesäkuussa HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtajan täysipäiväiseen tehtävään. Koskinen jatkaa HJK Oy:n hallituksen jäsenenä ja osakkaana.

Vuodesta 2014 HJK ry:n hallituksen puheenjohtajana toimineen Koskisen aikana HJK on ottanut useita merkittäviä kehitysaskelia. Koskisen johdolla seura on siirtynyt entistä systemaattisempaan ja pitkäjänteisempään toimintatapaan, jota ohjaa vahva strategia. Sekä akatemia- että kaupunginosatoiminnan laatu on noussut ja etenkin tyttöpelaajien määrä on moninkertaistunut. Klubi on myös tunnistanut ja vakiinnuttanut paikkansa yhteiskunnallisena toimijana mm. iltapäivätoiminnan kautta.

– Aloitin hallituksen puheenjohtajana tehtävänäni saattaa HJK ry ja HJK Juniorit ry yhteen. Projekti päättyi onnistuneesti, mutta huomasin pian, että haluan olla tässä tehtävässä enemmän kuin vain yhden projektin verran.  Viime vuodet olemme olleet vahvasti saman teeman äärellä On vain yksi klubi -ajattelun myötä. Toivon ja uskon, että tämä työ HJK ry:n ja Oy:n toiminnallisesti yhdistämiseksi jatkuu Kimmon johdolla edelleen, Koskinen kertaa.

– Vaikka välillä hommia on ollut paljonkin, tässä tehtävässä on saanut nauttia todella hienosta matkasta ja mahtavasta yhteisöstä. Hallitus on ollut erittäin toimiva ja yhteistyökykyinen. Erityinen kiitos tietenkin operatiiviselle organisaatiolle, joka osoitti taakse jäävänä vaikeana vuotena aivan erityistä vastuunkantoa ja sitoutumista. Puheenjohtajaksi valittu Kimmo on HJK:lle suuri vahvuus, joten en näe Klubin jatkon suhteen huolen häivää, Koskinen päättää.

Puheenjohtajan tehtävässä aloittava Kimmo J. Lipponen on viimeisen kahden vuoden ajan tuonut oman panoksensa Koskisen luotsaamaan kehitystyöhön hallituksen jäsenenä. Siviilityössään Pohjoismaiden suurimman yritysvastuuverkoston FIBSin toimitusjohtajana työskentelevä Lipponen näkee Klubin jatkavan Koskisen viitoittamalla tiellä.

– Haluan kiittää seuran jäsenistöä luottamuksesta. Näin merkittävän seuran puheenjohtajaksi valinta on suuri asia, lämmin kiitos siitä. HJK on suomalaisen jalkapallon monipuolinen tekijä ja vaikuttaja, on kunnia ja etuoikeus viedä seuraa eteenpäin myös tässä uudessa roolissa muun hallituksen kanssa. Erityinen kiitos Kaitsulle, jonka jalanjäljissä työtä on hyvä jatkaa, Lipponen kiittää ja jatkaa:

– On tärkeää, että viemme seuraa eteenpäin monipuolisena Klubina, johon kuuluu yhtä lailla niin lasten ja nuorten liikuttaminen harrastustoiminnan kautta kuin absoluuttisen kova kilpaurheilukin. HJK on laaja ja moniarvoinen yhteisö, jonka eri osa-alueiden tulee pelata mahdollisimman hyvin kohti samaa maalia. On vain yksi Klubi -ajattelu on tärkeä osa tätä. Meillä on kasassa hyvä ja monipuolista osaamista omaava hallitus, osaava operatiivinen johto, toimistossa ja kentillä satoja ammattilaisia ja vapaaehtoisia: tulemme tekemään jatkossakin töitä joukkueena varmistaaksemme parhaan mahdollisen ympäristön jokaiselle pallosta lumoutuneelle pelaajallemme.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Ossi Määttä. Hallituksessa valittiin jatkamaan erovuorossa olleet Heidi Puolitaival ja Olli-Pekka Lyytikäinen. Uutena jäsenenä hallitukseen nousee Tomi Lod.

HJK ry:n hallitus

Kimmo Lipponen, puheenjohtaja
Ossi Määttä, varapuheenjohtaja
Olli-Pekka Lyytikäinen
Heidi Puolitaival
Jari Turpeinen
Jorma Vertainen
Kati Ihamäki
Tomi Lod