HJK Klubi 04 joutui tyytymään tasapeliin

Miika Nuutinen: “Loimme riittävät paikat voittoon.”

HJK Klubi 04 ei ole hävinnyt kertaakaan kuluvalla kaudella.

HJK Klubi 04 vs Atlantis FC/Akatemia 1–1 (0–1)
20’ Daniel Åkerlund 0–1
62’ David Ezeh 1–1

HJK Klubi 04 pelasi sunnuntai-iltana kauden neljännen tasapelinsä, kun Atlantis FC/Akatemia pakotti Klubin nuoret tähdet pistejakoon Bolt Arenalla. Nollanelosella on tasapelistä huolimatta viiden pisteen kaula sarjan kakkossijaa hallussaan pitävään JIPPOon, mutta joensuulaisryhmä on pelannut ottelun vähemmän.

Klubi sai mieluisia apuja puolustuslinjaansa, kun kauden runkopelaajiin lukeutuvat Oscar Häggström, Michael Boamah sekä Benjamin Dahlström olivat jälleen edustuskelpoisia. Kolmikko kärsi pelikieltoa edellisessä matsissa.

Ensimmäinen puoliaika oli Klubilta omalla tavallaan ihan hyvä, mutta jotain kuitenkin uupui. Aaro Toivosella ja Stanislav Baranovilla oli mahdollisuudet maalintekoon, mutta lopulta jakson ainoasta osumasta vastasi vierasjoukkue Atlantis. Kulmapotku jäi hetkeksi elämään Klubin boksiin, ja Daniel Åkerlund jatkoi pallon päällään ohi Antonio Regueron.

– Ensimmäisen puoliajan peli-ilme jätti parannettavaa. Emme hallinneet peliä niin suvereenisti kuin olisimme halunneet, ja Atlantis pystyi ottamaan omia hetkiään pitkien pallojen, erikoistilanteiden ja vastahyökkäysten kautta. Vaikka he saivatkin ensimmäisen maalinsa vastoin pelin virtausta, olisi meidän pitänyt pystyä parempaan. Hyökkäämisemme ei ollut riittävän laadukasta, vaikka pari huippupaikkaa pystyimmekin luomaan, kommentoi HJK:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Toisella jaksolla Klubi ryhdistäytyi ja iski pelin nopeasti tasoihin. Hadi Noorin pitkä pystysyöttö vapautti vasemmalla laidalla Ville Vuorisen, joka tarjoili matalan pallon boksiin. David Ezehin liike oli mainio, ja hyökkääjälupaus laukoi jo kauden kahdeksannen maalinsa. Ezeh on osunut nyt viidessä ottelussa putkeen.

Tasoitusmaalin jälkeen vaikutti jo siltä, että Klubi kääntäisi ottelun voitoksi, mutta toisin kävi. Kotijoukkueen viimeistely ei ollut terävimmillään, ja uhrautuvasti pelannut Atlantis-puolustus selvitti tilanteet yksi toisensa jälkeen.

– Lähdimme hakemaan toiselle puoliajalle ryhtiliikettä, ja sellainen saatiin. Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä lähemmäksi pääsimme Atlantiksen maalia. Tasoitusmaalimme jälkeen pelin virtaus näytti siltä, että meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon. Loimme riittävät paikat siihen, mutta tänään emme saaneet niistä sisään ja jouduimme tyytymään tasapeliin, mikä oli pettymys. Atlantis taisteli hyvin, kaikki kunnia siitä heille.

Atlantis-ottelu päätti Klubin kiireisen viikon: joukkue pelasi seitsemän päivän aikana kolme ottelua, joiden saldoksi muodostui voitto ja kaksi tasapeliä.

– Tiukka rypistys takana. Kyllähän tämä raskas rupeama on, mutta samaan aikaan pelaajakehityksellisesti hieno mahdollisuus. Haluamme valmistaa pelaajia korkeammille tasoille, ja siihen tarvitsemme tällaisia viikkoja. Pitää nostaa hattua paljon urakoineille pelaajille, muun muassa Ezehille ja (Matias) Ritarille, jotka pelasivat kolme täyttä 90-minuuttista ja pystyivät silti näyttämään tänäänkin esimerkkiä joukkueelle työmoraalillaan, kehui Nuutinen.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran lauantaina 5. elokuuta, jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa helsinkiläisen PPJ:n.

HJK Klubi 04 vs Atlantis FC/Akatemia 1–1 (0–1)
20’ Daniel Åkerlund 0–1
62’ David Ezeh 1–1

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Michael Boamah, Nils Svensson, Benjamin Dahlström (56’ Ville Vuorinen) – Aaro Toivonen (56’ Francis Etu), Hadi Noori, Matias Ritari – Stanislav Baranov (78’ Santeri Silander), David Ezeh, Kaius Hardén