HJK Klubi 04 kärsi kauden ensimmäisen tappionsa

Miika Nuutinen: ”Emme päässeet tänään tasollemme.”

PPJ vs HJK Klubi 04 1–0 (0–0)
89’ Elias Kallio 1–0

HJK Klubi 04 vieraili lauantaina Jätkäsaaressa, josta ei valitettavasti tarttunut pistettäkään mukaan. Sarjan alemman keskikastin PPJ aiheutti Klubille kauden ensimmäisen tappion, kun Elias Kallio laukoi voittomaalin 89. minuutilla.

Samaan aikaan kärkikolmikon muut joukkueet, JIPPO sekä PK-35, voittivat omat ottelunsa, joten Klubin johto kuihtui kolmen pisteen verran molempiin. Sinivalkoiset ovat edelleen Kakkosen A-lohkon kärjessä, mutta JIPPO voi nousta ohi rästipelinsä voittamalla.

Klubi ei ollut vierasottelussa missään vaiheessa parhaimmillaan, ja etenkin ensimmäinen jakso oli hankala. Keltaisessa vierasasussaan pelannut Klubi ei onnistunut luomaan juuri ollenkaan uhkaa Kalle Kuisman vartioimalle maalille.

– Ensimmäisellä puoliajalle annoimme PPJ:n olla liikaa pallossa. Prässimme ei ollut hyvää, ja hävisimme liikaa kaksinkamppailuja, minkä seurauksena emme saaneet peliä hallintaamme. PPJ pystyi puolustamaan ylhäällä omassa blokissaan, emmekä saaneet riittävästi palloja pelattua sen selustaan, harmitteli HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Toisen jakson alku oli Klubin parasta aikaa. Joukkue loi useamman hyvän maalipaikan erikoistilanteista, ja lisäksi Stanislav Baranovilla oli pari loistopaikkaa. Ensin laitahyökkääjä laukoi tolppaan, ja hetkeä myöhemmin Baranov ajoi röyhkeästi boksiin ja pääsi laukomaan suhteellisen vapaasti pilkun tuntumasta. Kuisma kuitenkin torjui.

Lopulta kotijoukkue PPJ ratkaisi pelin vain hetki ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Klubi menetti pallon keskialueella Elias Kalliolle, joka lähti nousuun kohti boksia. Kallio oli parhaimmillaan neljän keltapaidan ympäröimä, mutta siitä huolimatta hän pääsi kävelemään Klubin boksiin lähes ilmaiseksi ja sijoitti pallon tarkasti ohi Antonio Regueron.

– Tulimme toiselle puoliajalla ihan hyvin, siinä meillä oli selvästi hyvä vaiheemme. Tänään fokuksemme ei kuitenkaan pysynyt oikeissa asioissa, ja annoimme PPJ:lle loppua kohden vaarallisia hyökkäyksiä omista virheistämme.

– Kauden ensimmäinen tappio kirvelee tietysti. Isossa kuvassa emme päässeet tänään tasollemme. Täytyy suhtautua tähän tietynlaisena herätyksenä ja palata tiukasti kiinni niihin asioihin, joiden vuoksi olemme olleet tähän saakka voittamattomia tässä sarjassa. Pää pystyyn ja seuraavaa matsia kohden, totesi Nuutinen.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran perjantaina 11. elokuuta, jolloin Kiffen saapuu vierailemaan Bolt Arenalla.

PPJ vs HJK Klubi 04 1–0 (0–0)
89’ Elias Kallio 1–0

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Michael Boamah, Nils Svensson (70’ Oliver Pursiainen), William Grönblom (81’ Benjamin Dahlström) – Matias Ritari, Liam Möller (58’ Aaro Toivonen), Otto Hannula (70’ Hadi Noori) – Stanislav Baranov, David Ezeh, Ville Vuorinen (70’ Kaius Hardén)