HJK Klubi 04 nousi voitolla loppusarjaan

Nollanelonen nappasi Kakkosen B-lohkon viimeisen paikan loppusarjaan, joka alkaa Klubin osalta lauantaina 8. lokakuuta vierasottelulla Honka Akatemiaa vastaan.

Kaius Hardén nosti kauden maalisaldonsa seitsemään.

KaaPo vs HJK Klubi 04 0–6

Lähtötilanne viimeiselle kierrokselle ei ollut nollaneloselle otollinen: SalPa, Honka Akatemia sekä Ilves-Kissat olivat jo selvittäneet paikkansa loppusarjaan, ja viimeisestä jatkopaikkaan oikeuttavasta neljännestä sijasta kamppailivat Klubin kanssa myös FC Jazz ja HJS. Sekä porilaiset että hämeenlinnalaiset hävisivät oman ottelunsa, joten Klubi kampesi voitolla neljänneksi ja jatkaa kauttaan vielä kolmella ottelulla.

Viime vuosina Kakkosen ylempään keskikastiin kuulunut KaaPo on tällä kaudella valahtanut B-lohkon heittopussiksi. Kaarinalaisryhmä on voittanut voitokkaan avauskierroksen jälkeen vain yhden ottelun, ja pisteitä on kasassa murheelliset kahdeksan. Maalierokin oli ennen lauantaita 55 maalia pakkasen puolella, eivätkä Klubin taululle lyömät tennislukemat sitä kaunistaneet.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli numeroiden valoissa tasainen, ja Klubi johti tauolla vasta 1-0 Kaius Hardénin osumalla. HJK-kasvatti viimeisteli toisella jaksolla nopeaan tahtiin toisen ja kolmannen maalinsa, ja kaarinalaiset romahtivat ottelun loppuhetkillä totaalisesti, kun Anton Aaltonen sekä kahdesti osunut Ricardo Cardoso viimeistelivät kolme maalia viiteen minuuttiin.

Päävalmentaja Miika Nuutinen oli tyytyväinen, että nollanelonen saa vielä kolme laadukasta peliä lisää.

– Tietenkin olemme iloisia siitä, että kausi jatkuu. Kolme kovaa peliä syksyyn antaa pelaajille erinomaisen näyttöpaikan tulevaisuutta ajatellen ja lyhentää muutenkin jo tarpeeksi pitkää ”offseasonia.”

– Lauantain pelin kuva oli aaltoilevampi kuin useimmissa meidän otteluissamme. Märkä nurmi ja syyskaudella piristyneen KaaPo:n aktiivinen lähestyminen peliin tuottivat peliin tavallista enemmän tilanteenvaihtoja. Olimme alusta asti niskan päällä, mutta ensimmäisellä puoliajalla emme onnistuneet luomaan riittävästi huippupaikkoja. Onneksi ”Antsa” Aaltonen onnistui puolen tunnin pelin jälkeen vapauttamaan hyvällä syötöllään Kaius Hardénin läpiajoon ja maalintekoon.

– Hardén teki heti toisen puoliajan alkuun toisen osumansa sivuvapaapotkusta. Sen jälkeen vastustajan selkäranka vähän katkesi. Kun vaihtopelaajamme toivat vielä hyvää lisäenergiaa peliin, loppunumerot repesivät rumiksi.

– Meillä on ollut aika haastava kausi. Siksi pitää olla tyytyväinen, että lauantain pelistä löytyi monta ei niin useasti tällä kaudella nähtyä asiaa: vierasvoitto, täysi pistesaalis nurmikentällä sekä puhdas oma pää. Loppukaneettina voisi vielä kiittää hattutempun viimeistellyttä Kaius Hardénia sekä Dylan Hayesia, joka näytti pelillään loistavaa esimerkkiä sinnikkyydestä meille kaikille. Hän ei ole pelannut tällä kaudella kovin suuria minuutteja, mutta kauden viimeisessä runkosarjan ottelussa hän osoitti esimerkillistä asennetta, Nuutinen kehuu.

Myös Kakkosen B-lohkon putoamiskamppailu oli tiukka. Klubin lauantain vastustajan KaaPon putoaminen oli ratkennut jo monta kierrosta aiemmin. Nyt kaarinalaisille teki seuraa Musan Salama, joka on pudonnut kahdessa vuodessa Ykkösestä Kolmoseen. Pääkaupunkilaisittain oli mielenkiintoista, että VJS joutuu myös laskeutumaan sarjaporrasta alemmaksi. Sen sijaan Espoon Palloseura säilytti viimeisenä seurana oman paikkansa Kakkosessa.

KaaPo vs HJK Klubi 04 0–6 (0–1)
30’ Kaius Hardén 1–0
47’ Kaius Hardén 2–0
62’ Kaius Hardén 3–0
86’ Ricardo Cardoso 4–0
90’ Ricardo Cardoso 5–0
90+1’ Anton Aaltonen 6–0

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Halil Bagci – Oscar Häggström (71’ Santeri Silander), Benjamin Dahlström (80’ Ricardo Cardoso), Oliver Pettersson, Gentrit Kovaqi (71’ Michael Boamah) – Niilo Kujasalo, Altti Hellemaa, Anton Aaltonen – Daniel Rökman (80’ Viggo Blummé), Kaius Hardén, Dylan Hayes

Kakkosen loppusarjan pelit pelataan kolmena peräkkäisenä lauantaina, ja Klubin osalta otteluohjelma on seuraavanlainen:
– la 8.10.2022 klo 16:00 Honka Akatemia vs HJK Klubi 04
– la 15.10.2022 klo 18:00 HJK Klubi 04 vs SalPa
– la 22.10.2022 klo 14:00 Ilves-Kissat vs HJK Klubi 04