HJK Klubi 04 pelaa tänään Rovaniemellä

Hienon kotivoiton MuSa:sta sunnuntaina ottanut HJK Klubi 04 kohtaa lauantaina 14.8. klo 17.00 Rovaniemen Palloseuran.

HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs RoPS
La 14.8.2021 klo 17:00
Rovaniemi

Ottelussa kohtaa Ykkösen sarjataulukon tämän hetken ensimmäinen ja viimeinen joukkue. Huipputasaisessa sarjassa asetelma voi myös hämätä. Pelikentällä erot ovat tällä kaudella olleet usein huomattavasti pienemmät kuin mitä sarjasijoitus olisi antanut odottaa. Nollanelonen on kerran aikaisemmin pystynyt vastaavassa tilanteessa kukistamaan sarjajohtajan vieraissa; raitapaidat kukistivat kesäkuussa silloin sarjaa johtaneen EIF:n 2–1.

Rovaniemen Palloseuralla on käynnissä joukkueen paras vaihde tämän kauden Ykkösessä; rovaniemeläisillä on viimeisistä 10 ottelustaan ainoastaan yksi tappio. Se tosin tuli viime sunnuntaina vieraissa EIF:ää vastaan (2–3). RoPS johtaa Ykköstä 16 kierroksen jälkeen 26 pisteellä. Toisena oleva VPS on tosin samoissa pisteissä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. RoPS:in paras maalintekijä on toistaiseksi ollut Simo Roiha 8 osumallaan.

RoPS on organisaationa viime vuosina tehnyt paljon yhteistyötä HJK:n kanssa. Joukkueen päävalmentaja Mikko Mannilatyöskenteli HJK:ssa vuosina 2015–2020; hän valmensi mm. HJK Klubi 04:ää vuosina 2018–2019. Mannila kuului myös viime vuosina HJK:n miesten edustusjoukkueen valmennusryhmään. Juuri uuden kahden vuoden sopimuksen tehnyt HJK:n miesten joukkueen päävalmentaja Toni Koskela veti RoPS:ia menestyksekkäästi 1 ½ vuotta kausilla 2017–2019.

Myös moni HJK:n nuori pelaaja on viime vuosina käynyt hakemassa vauhtia uralleen napapiiriltä. Tämän kauden miesten joukkueen yksi avainpelaajista, Lucas Lingman, edusti RoPS:ia kausilla 2018–2019. RoPS:in nykyiseen rosteriin kuuluvat ex-nollanelosen pelaajat Didis Lutumba-Pitah ja Elmeri Hirvonen, joka on valitettavasti ollut suurimman osan kautta loukkaantuneena.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Mikko Mannila odottaa peliä lämpimin mielin.

– On todella hieno kohdata HJK Klubi 04; tuttuja pelaajia sekä vanhoja työkavereita. Me emme tuijota tässä vaiheessa kautta sarjataulukkoa, vaikka olemme tällä hetkellä sarjajohdossa. Meille on tärkeintä, että oma pelimme kehittyy haluttuun suuntaan. Sen suhteen voikin olla suhteellisen tyytyväinen. Kesäkuun alusta meillä käynnistyi pitkä, miltei kahden kuukauden tappiottomien pelien putki.

– Saamme varmasti kilpailukykyisen joukkueen jalkeille lauantaina. Pientä vammaa aina riittää, niin kuin kaikilla jalkapallojoukkueilla. Pahimmat loukkaantumiset ovat osuneet poikien maajoukkuepelaaja Jussi Niskalle, joka loukkaantui kauden alla. Myös hyökkääjä Srdjan Vujaklija oli pitkään pois.

Nollanelosen päävalmentajan Mika Väyrysen mukaan joukkueen harjoitusviikko on sujunut hyvin.

– Tietysti on ollut mukava harjoitella, kun alla oli erinomainen MuSa-peli. Nyt täytyy tietyllä tavalla saada klassinen hyvänolontunne pois. Kokoonpanosta voi sanoa ainoastaan sen verran, että miesten joukkueella on europeli torstaina, joten lopullisen miehistömme saamme tietää vasta perjantaina.

– Meillä on edessä pitkä junamatka yöjunassa. Vastassa on kova joukkue, jonka valmentaja tuntee meidän toimintamme erinomaisesti. Silti, meille ei riitä pelkkä hyvä peli, vaan me lähdemme hakemaan tulosta, Väyrynen painottaa.

RoPS–HJK Klubi 04 ottelua voi seurata striimistä tästä.