HJK:lle voitto FC Florasta

Demba Savagen osuma riitti 1-0 voittoon HJK:n harjoitusottelussa virolaista FC Floraa vastaan. Viimeiseksi harjoituspeliksi ennen kauden alkamista suunniteltu ottelu sujui alusta asti HJK:n vahvassa komennossa. Paikkoja lisämaaleihinkin olisi ollut, mutta Klubin pelaajien viimeistely-yritykset eivät tuottaneet toivottua tulosta.

Ensimmäisen puoliajan parhaat paikat aukesivat vähän ennen taukoa. Robin Lod vapautui rangaistusalueella harhautettuaan loistavasti puolustajan ja pääsi syöttämään pilkun paikkeille, mutta Demba Savage ja Nikolai Alho juoksivat toistensa tielle yrittäessään iskeä pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin Lodin pitkä pystysyöttö löysi puolustuslinjan taakse juosseen Alhon, mutta tämän yritys syöttää pallo Mikael Forssellille vielä parempaan tekopaikkaan lipui liiaksi eteen.

Toisen puoliajan alussa HJK suoritti nipun vaihtoja. Oikealla laidalla ensimmäisen puoliajan pelannut Savage siirtyi piikkiin, eikä aikaakaan kun gambialainen olikin jo pahanteossa. Sebastian Mannström lähetti upean läpisyötön HJK:n omalta alueelta ja Savage passasi pallon alanurkkaan ohi vastaan tulleen maalivahdin, vieden Klubin 1-0 johtoon. Vain paria minuuttia myöhemmin Nikolai Alholla oli mahdollisuus tuplata johto Zenelin lähes identtisestä syötöstä, mutta virolaisten maalivahti onnistui peittämään laukauksen.

Flora ei päässyt missään vaiheessa kunnolla testaamaan Ville Wallénia Klubin maalilla. HJK onnistui rakentamaan vielä muutaman hyvän paikan 2-0 osumalle, mutta pallo ei päätynyt verkkoon asti. Käteen jäi rauhallinen, onnistunut kenraaliharjoitus ja 1-0 voitto.

HJK: Wallén; Sorsa (45′ Sumusalo), Heikkilä (45′ Moren), Lindström, Kansikas; Perovuo; Schüller (45′ Mannström), Lod; Savage, Alho; Forssell (45′ Zeneli)

Veikkausliigakauden on määrä alkaa HJK:n osalta maanantaina 15.4. Turussa ottelulla FC Interiä vastaan. Sääolosuhteiden vuoksi ottelua joudutaan kuitenkin siirtämään, uudesta ajankohdasta tiedotetaan mahdollisimman pian.