Jori Särkkä on HJK:n uusi maalivahtivalmennuksen päällikkö

Konkari toimii HJK Klubi 04:n, B-nuorten SM-sarjajoukkueen sekä Akatemian maalivahtivalmentajana.

Päättyneellä kaudella Jori Särkkä toimi maalivahtivalmentajana JJK:ssa sekä jyväskyläläisten yhteistyöseurassa FC Vaajakoskessa.

Jori Särkkä on HJK:n uusi maalivahtivalmennuksen päällikkö. Särkkä toimii jatkossa myös HJK Klubi 04:n, HJK:n Akatemian ja B-juniorien SM-sarjajoukkueen maalivahtivalmentajana sekä tarvittaessa Veikkausliiga-joukkueen mukana.  

– Tehtävä on monipuolinen, ja sehän tässä motivoi. Tärkeä pyrkimys on luoda seuran sisäisen maalivahtitoiminnan ja -valmennuksen linjaa. Se tarkoittaa, että HJK-veskarin, joukkueesta riippumatta, pystyisi tunnistamaan kentältä pelityylistään. Tavoite kiehtoo ja on samalla iso ja kova haaste, Särkkä toteaa.

62-vuotias Särkkä jos joku on todellinen maalivahtivalmennuksen konkari. Jyväskyläläislähtöinen valmentaja siirtyy Klubiin JJK:sta, josta valmennustyöt aikoinaan alkoivatkin. Matkan varrella työt ovat vieneet myös Ilvekseen, Hakaan, SJK:hon ja KuPS:iin – sekä vuonna 2011 vajaaksi kaudeksi Kiinan Superliigaan. 

Särkkä on toiminut myös Palloliitossa poikien maajoukkuevalmennuksessa eri ikäluokkien maajoukkueissa sekä kouluttajana kaikkiaan parin vuosikymmenen ajan.

Itse hän pelasi maalivahtina 25 vuotta, joista 18 vuotta edustusjoukkueissa. 

– Olin divarijyrä, korkeimmillaan Ykkösessä, seuroina Jyp, Jyp-77, JJK, TiPS, Rovaniemen Reipas ja Vaajakosken Pallo. Maalivahtivalmennus tuli mukaan viimeisinä vuosina pelaamisen ohessa, joten kun pelit päättyivät loukkaantumiseen, lasku oli aika pehmeä, Särkkä muistelee. 

Itse valmentamisen lisäksi Särkkä kertoo vahvuudekseen vuorovaikutuksen luomisen seuran maalivahtiyhteisöön. 

– On erittäin olennaista, että ilmapiiri on avoin ja suora. Kun vuorovaikutus on rehellistä, silloin on mahdollista vaatia ja saada itsekin palautetta.  

HJK:ssa maalivahdin tontti on moniin muihin seuroihin verrattuna erityinen. Junioriputken päässä siintää jatkuva taistelu Suomen mestaruudesta sekä eurokentillä, joten vaatimustaso on korkealla.

– HJK:ssa on erittäin hyviä maalivahteja, täällä on tehty sillä saralla hyvää työtä. Tärkeää tietysti on, että jatkossakin pystyisimme tuottamaan omavaraisesti maalivahteja aina liigajoukkueeseen asti. 

Tervetuloa Klubiin, Jori!