KOMIA: Muurinen: Tyypillinen tasapeliottelu

Päävalmentaja Antti Muurisen mukaan ottelussa oli kuitenkin maalipaikkoja vaikka 4-4 -tulokseen. Kumpikin joukkue missasi parhaat paikkansa. HJK:n puolelta lähimpänä maalintekoa olivat hyökkääjät Kastriot Kastrati ja Joel Pohjanpalo.
Kastrati epäonnistui ensimmäisellä jaksolla rangaistuspotkussa, Pohjanpalo puolestaan ei onnistunut ohittamaan SJK:n maalilla pelannutta ex-klubilaista Tomas Kariketta vaikka pääsi kahdesti läpiajoon.
– Vastustajan paras pelaaja oli ehdottomasti maalivahti Karike. Hän pysäytti tänään monta tärkeää tilannetta. Toki, myös meidän puolustus Ville Wallénin johdolla otti kiinni SJK:n parhaat paikat.
– Puolustuspää oli tänään molemmilla joukkueilla terävämpi.
SJK:n taso ei yllättänyt päävalmentajaa. Odotuksissa oli liigatason menoa, eikä odotukset pettäneet.
– SJK on mielestäni jo liigatasoinen ryhmä. Heillä löytyy laatua, mikä näkyi myös tänään: Christian Sund, Touko Tumanto, Chris Cleaver. SJK:sta löytyy kyllä pelimiehiä, emmekä me nuorella ryhmällä saaneet ihan parasta esitystä aikaiseksi.
HJK:n osalta yksi hienoimmista asioista oli uuden hankinnan Rasmus Schüllerin debyytti HJK-paidassa. Mies pääsi toisella jaksolla irti ja väläytteli osaamistaan useaan otteeseen.
– Radesta näkee heti, kuinka hyvä pallokosketus ja taitotaso häneltä löytyy, samoin syöttövalmiutta. Paras pelituntuma toki puuttuu vielä tässä vaiheessa kaikilta pelaajilta.
Lisää pelikokemusta on kuitenkin luvassa heti huomenna kun HJK mittaa Allsvenskanin Örebron tason. Muurinen odottaa torstailta parempaa esitystä kuin tämän päivän ottelusta.
– Tänään oli matkustuspäivä. Huomenna myös alusta on tutumpi. Ajatuksena on lähteä Örebro-otteluun kokeneemmalla ryhmällä. Sen voin paljastaa, että Rasmus Schüller on näillä näkymin avauksessa. Torstaiaamuna käväisemme harjoituskentällä, minkä jälkeen tiedämme tarkemmin minkälaisella ajatuksella illan peliin lähdetään.
HJK ja Örebro kohtaavat torstaina illalla 20.00 alkavassa ottelussa Seinäjoen Wallsport-areenalla.

HJK-SJK 0-0 (0-0)