Bolt.Worksin Kuukauden duunari: Matti Peltola kaahaili TET-jaksolla golf-autolla

Matti Peltola äänestettiin kesäkuun Kuukauden duunariksi. Peltola hoiti Kai Meriluodon kanssa TET-jaksolla golf-kenttää.

HJK ja Bolt.Works valitsevat joka kuukausi Kuukauden duunarin. HJK:n somekanavissa Matti Peltola keräsi eniten ääniä kesäkuun osalta.

Peltola ahersi kesäkuussa 360 minuuttia, joissa kertyi 42,6 kilometriä. Peliä kohden Peltola teki 3,3 onnistunutta taklausta.

Matti Peltola on Bolt.Worksin kesäkuun duunari.

Haluamme kertoa Kuukauden duunareistamme tarinoita työuralta jalkapallon ulkopuolelta. Peltola muistelee lämmöllä työelämän tutustumisjaksoaan golf-kentällä.

– Ihan liikaa ei ole tullut oikeissa töissä oltua vielä, mutta ehkä lähimpänä oikeaa työtä on se, kun olimme Kaitsun (Kai Meriluoto) kanssa Pickala Golfissa kaksi viikkoa tetissä, Peltola kertoo.

Peltolan mukaan golf-kentän huoltotyöt toivat sopivassa suhteessa haasteita nuorelle yläasteikäiselle. Aina fokus ei välttämättä nuorilla miehenaluilla pysynyt itse työnteossa.

– Se oli kiva päästä rennolla mielellä tekemään töitä. Oli hauska kaahailla vähän niillä golf-autoilla. Tuli siinä toki välillä paleltua ulkona, kun oli jotain ulkotöitä kylmällä kelillä.

Erilaisia työtehtäviä ehti TET-jakson aikana kertyä.

– Tehtävät vaihtelivat päivittäin. Kivointa oli varmaan roskisten tyhjentäminen. Silloin pääsi ajelemaan golf-autolla ympäriinsä. Sitten leikkasimme ruohoa myös. Se oli hankalaa, kun jotkut mäet olivat vähän poikittain siellä. Siinä sai käyttää vähän voimaakin, että sai nurmen leikattua.

Eli kentät olivat kunnossa teidän jäljiltänne?

– No, olivat ne kentät varmaan paremmassa kunnossa ennen meitä kuin meidän jälkeen. Kaahailin sateella kerran vahingossa siinä, mistä putataan, ja siihen tuli kauheat skraadut. Eli kyllä ne kentät olivat varmasti paremmassa kunnossa ennen meidän TET-jaksoa, Peltola kertoo nauraen.