OP Uusimaan johdolla Klubin nuorten talousasiat kuntoon

Nuorten elämässä tapahtuu jatkuvasti myös jalkapallon ulkopuolella. OP Uusimaa kertoi HJK:n täysikäisyyden kynnyksellä oleville pelaajille, miten talousasioista pidetään mahdollisimman hyvää huolta.

HJK:n tyttöjen ja poikien B-juniorit osallistuivat kumppanimme OP Uusimaan pitämään talouskoulutukseen, jonka tavoitteena oli kertoa perusasioita rahasta. Miten säästäminen tapahtuu ja mitä hyötyä siitä on? Mitä lainaraha maksaa sekä millä tavoin pystyy hallitsemaan ja suunnittelemaan omaa talouttaan?

OP Uusimaan kehittämispäällikkö Nia Rämä oli toinen koulutuksen vetäjistä. Hän muistelee, että koulussa talousasioista puhuttiin todella yleisellä tasolla, eikä oman talouden hallintaan kiinnitetty juurikaan huomiota. 

– Sain ensimmäinen käsitykseni rahojen kanssa toimimisesta 18-vuotiaana, kun kävin pankissa hakemassa omat nettitunnukset ja kortin. Silloin ensimmäisen kerran oli puhetta, miten säästetään esimerkiksi ASP-tilille ja mitä hyötyä siitä on, muistelee Rämä.

Hiljattain Suomen mestaruuden voittaneen T18-joukkueen pelaajat Milla Räisänen, Siiri Siivonen sekä Aleksandra Tanninen kokivat talouskoulutuksen erittäin hyödylliseksi.

Nia Rämä.

– Koulutus yllätti positiivisesti ja tuttujen asioiden lisäksi tuli uusiakin juttuja. Päällimmäisenä jäi mieleen, että säästäminen kannattaa ja on hyvä miettiä omaa rahankäyttöä hieman pidemmällä tähtäimellä, kertoo Räisänen.

– Olin käynyt koulutuksen aiemminkin, mutta aina on hyvä muistella tärkeitä asioita uudelleen. Esitys oli todella viihdyttävä ja päällimmäisenä jäi mieleen, etteivät pikavipit kannata, sanoo Siivonen.

– On hyvä kuulla raha-asioista nyt, jotta ne eivät tule tulevaisuudessa täytenä yllätyksenä. Opin myös erilaisia tapoja säästämiseen, kertoo Tanninen.

HJK:n T18-joukkue osallistumassa talouskoulutukseen.

Kysyttäessä Rämältä yhtä vinkkiä nuorelle talousasioihin, haluaa hän muistuttaa, ettei lainaraha ole ilmaista.

– Lainattu raha maksaa, eikä opintolaina ole ilmaista. Kannattaa esimerkiksi huomioida, ostaako kännykän osamaksulla vai säästääkö koko summan ja ostaa kännykän kerralla. Eli isoimmat hankinnat ja lainattu raha voivat tulla myöhemmin kalliiksi, sanoo Rämä.

Kiitos jälleen loistavasta talouskoulutuksesta OP Uusimaa!

HJK P18-joukkue.

Teksti: HJK:n viestinnän harjoittelija Aaro Pohjanmaa.