Lainamiesten elokuu: Maaleja, kortteja, nollapelejä ja torjuttu rankkari

Hellemaa vaihtoi lainaseuraa, Meriluoto, Henriksson ja Ylitolva valittiin U21-maajoukkueeseen. Kujasalo pelaa edelleen kaikki pelit alusta loppuun.

Miska Ylitolva väänsi pallosta Hakaa vastaan.

Kuusi HJK:n ja neljä HJK Klubi 04:n pelaajaa on parhaillaan kasvamassa korkoa lainaseuroissa. Katsastimme miten heidän pelinsä sujuivat elokuussa.

KAI MERILUOTO, STAL MIELEC
Meriluoto siirtyi heinäkuussa Puolan pääsarjaseuraan ja on pelannut kaikissa seitsemässä liigapelissä, joista yhdessä avauksessa. Stal Mielec, jossa ennen Meriluotoa pelasi viime vuonna Albin Granlund, löytyy Ekstraklasan sarjataulukosta ”omalta paikaltaan” eli keskikastista.

Meriluoto valittiin tuttuun tapaan U21-maajoukkueen EM-karsinta-avaukseen syyskuussa. Hyökkääjä teki mukavan videon perustyöpäivästään ja ensikokemuksistaan Puolassa.

Katso Kai Meriluodon video!


ELMO HENRIKSSON JA SAMUEL ANINI JR, IFK MARIEHAMN
IFK Mariehamnin kausi jatkuu synkkänä. Elokuun alussa HJK:n lainaduo missasi tietysti tappion Klubia vastaan, ja neljästä muusta liigapelistä tuloksena oli tasuri sekä kolme yhden maalin tappiota, ja maalin tappio tuli myös Suomen Cupin välierässä. 

Ainoassa tasurissakin (Haka) IFK oli tilastollisesti jyrän alla, mutta Henrikssonin torjunnat pelastivat pisteen. “Junnu” Aninin saama vastuu oli tutuksi tullutta rotaatiota: Cupissa avauksessa, kahdessa muussa matsissa sisään vaihdosta.

Henriksson valittiin U21-maajoukkueen EM-karsinta-avaukseen syyskuussa.

MISKA YLITOLVA, KTP
KTP:n runkosarjan loppu oli kovin vaikea: Komean SJK-vierasvoiton lisäksi kertyi peräti kuusi tappiota. Ylitolvan tilastorivi koristui monenlaisilla merkinnöillä: Interiä vastaan maalisyöttö ja kahden keltaisen tuoma ulosajo, VPS:ää vastaan maalisyöttö ja varoitus.

Valittiin Meriluodon ja Henrikssonin tavoin U21-maajoukkueen EM-karsinta-avaukseen syyskuussa.

JOHANNES YLI-KOKKO, DUNDALK
Vahvat esitykset vihreällä saarella jatkuvat: Elokuun neljässä liigapelissä ”YK” oli avauksessa kolme kertaa.

NIILO KUJASALO, KPV
Kujasalon ja KPV:n tilanne Ykkösessä on ennallaan: Seura taistelee edelleen putoamista vastaan, ja luottomies Kujasaloa tarvitaan keskikentällä kaikissa peleissä alusta loppuun. Heinäkuussa 19-vuotiaan ”Nipan” maalitili aukesi kahdella osumalla, ja jatkoa tuli Salossa elokuussa.

ALTTI HELLEMAA, KPV
Hellemaa vaihtoi elokuussa lainaseuraa Pohjanmaalla: SJK Akatemia vaihtui KPV:hen. Keskikenttäpelaaja debytoi Kokkolassa penkiltä heti siirtoa seuraavana päivänä – SJK Akatemiaa vastaan! Sen jälkeen Hellemaa oli kaikissa kolmessa pelissä avauksessa.

HALIL BAĞCI, SalPa
Turkkilaisveskari pelasi SalPan kaikki elokuun neljä peliä: Saldona 2 voittoa, 2 tasuria ja 3 nollapeliä. Ykkösen alempaan jatkosarjaan kärjestä lähtevä SalPa on hävinnyt Bağcın pelatessa viimeksi heinäkuun alussa. Mikkelissä Bağcı torjui rankkarin.

YLLSON LIKA, PKKU
Lika on vakiinnuttanut paikkansa PKKU:n avauksessa Kakkosessa. TiPSiä vastaan syntyi kaksi maalia, mikä kasvatti 18-vuotiaan hyökkääjän kauden maalisaldon jo seitsemään.

PATRIK RAITANEN (IFK MARIEHAMN)
Kausi päättyi helmikuussa polvivammaan.