Miehet jatkavat sunnuntaina mestaruusjahtia

Vaikka suuresta Bilbaon pettymyksestä on aikaa vain pari päivää, joutuu HJK jälleen kovaan henkiseen paikkaan. HJK:n vieraaksi sunnuntain liigakierroksella saapuu IFK Mariehamn, joka on tällä hetkellä HJK:n kanssa tasapisteissä sarjakolmosena.

Athletic-tappio on unohdettava, jotta miehet voivat nousta omalle tasolleen Veikkausliigassa.

  • Ei muutakaan voi. Torstai ei ollut hyvä peli meiltä, joten ainakin varaa on parantaa, miettii HJK-puolustaja Mikko Sumusalo.

HJK harjoitteli lauantaina Soneralla. Huumori oli palannut koppiin, vaikka pettymys oli vielä tuoreena mielessä lauantaiaamuna. Sumusalon mukaan joukkue on valmiina sunnuntaina.

  • Athletic oli äärimmäisen hyvä joukkue, mutta kyllä meillä on sellainen olo, että olemme parempia. Haluamme näyttää sen niin nopeasti kuin mahdollista.

HJK palasi Bilbaosta ilman loukkaantumisia, joten tilanne on kohtalaisen hyvä.

IFK on noussut kuin varkain HJK:n rinnalle. Ahvenanmaalaiset hävisivät viime kierroksella MYPA:lle mutta ovat silti noususuuntaisia. HJK:lle täyden pistepotin ottaminen olisi äärimmäisen tärkeää.

  • Tästä ja seuraavasta olisi todella hyvä ottaa täydet pisteet mestaruustaistelua silmällä pitäen. Kaikille joukkueille, jotka taistelevat kärjessä tarjotaan nyt tärkeitä mahdollisuuksia saada loppukaudeksi hyvät asetelmat. Näyttää siltä, että mestaruus ratkeaa vasta viimeisillä kierroksilla, mikäli kukaan ei tipahda kyydistä.

IFK heikkeni joltain osin kun se myi Petteri Forsellin Turkkiin.

  • Ainakin erikoistilanteiden osalta, Sumusalo sanoo.

  • Mutta en usko siihen, että yksi mies voisi muuttaa kaikkea niin radikaalisti. IFK:lla on edelleen todella laadukas ryhmä, laadukkain moneen vuoteen. Näimme sen viime kohtaamisessa kun hävisimme Maarianhaminassa.

Pelissä Sumis haluaa nähdä tuttua HJK:ta, joukkueen joka pitää palloa ja pelaa aktiivisesti kumpaankin suuntaan.

  • Saimme ainakin kunnollisen oppitunnin torstaina. Näimme, miten tehokas sellainen pelitapa voi parhaimmillaan olla. 

HJK-IFK Mariehamn
26.8. klo 18.30
Sonera Stadium