Otteluennakko: HJK – FC Lahti 2.7.

Yli puolivälin. Kauden ensimmäinen puolikas pelattiin päätökseen perjantaina Maarianhaminassa ja HJK porskuttaa sarjakärjessä vahvassa myötätuulessa. Edellisen tappionsa joukkue on kärsinyt huhtikuussa, eikä Klubin verkkoon ole tehty touko- ja kesäkuun aikana kuin yksi ainoa maali. Tehtävää kuitenkin riittää edelleen. Seuraavaksi edessä on ehkä Veikkausliigakesän mielenkiintoisin otteluputki, kun vastaan asettuvat tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, kolmantena ja neljäntenä väijyvät FC Lahti, SJK ja KuPS. Ensin vastassa on Lahti.

  • Emme missään nimessä ole mitenkään karanneet. Lähtökohdat ovat tietysti hyvät. Sarja on puolivälissä ja meidän asemamme on hyvä, mutta paljon tarvitaan vielä hyviä pelejä ja voittoja, jotta pystymme pitämään sijoituksemme sarjataulukossa. Lahti on panostanut tähän kauteen ja he vahvistuvat edelleen elokuussa Petri Pasasen liittyessä ryhmään, joten he ovat varmasti yksi kovimmista haastajistamme. Edellinen kohtaaminen päättyi Lahdessa HJK:n 1-3 -tappioon ja siksikin luulen että meidän pelaajillamme on aika suuri halu näyttää keskiviikkona kotiyleisön edessä, totesi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Ottelun vähemmän pelannut Lahti on sarjassa 12 pisteen päässä Klubista ja voittamalla keskiviikon kamppailun se ottaisi suuren harppauksen kisassa kultaisista mitaleista. Lahtelaisten kahdeksan ottelun tappioton putki katkesi perjantaina 0-1 -kotitappiolla KuPSia vastaan, mutta ottelu oli Lahden rajua painostusta ja kuopiolaiset olivat onnekkaitakin viedessään pisteet mukanaan. HJK tuntee hyvin vastustajan vaarallisuuden.

  • ”Toke” (Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas) organisoi erittäin hyvin tiiviin joukkuepuolustamisen ja saa pelaajansa sitoutumaan siihen. He tekevät paljon töitä ja heitä vastaan on vaikeaa hyökätä. Erityisesti nyt vieraspelissä he tulevat panostamaan puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Lahdella on laaja ja hyvä materiaali, taitoa riittää myös pelin rakentamiseen alhaalta ja hitaampaan hyökkäämiseen. ”Toke” tekee usein muutoksia pelijärjestelmään ja pelaajien roolitukseen vastustajan mukaan, jopa kesken ottelun. Ihan aina ei voi olla varma, mitä vastaan on tulossa. Siihen on tietysti tottunut, kun on hänen joukkueitaan vastaan pelannut vuosien ajan.

Maarianhaminassa Klubi nappasi arvokkaan 2-0 -voiton Nikolai Alhon ja Oussou Konanin viime hetken osumilla. Ottelusta muodostui odotetun tiukka taistelu ja Lehkosuo oli tyytyväinen Klubin sitkeyteen kentällä.

  • Maarianhaminassa on pieni kenttä ja aggressivinen kotijoukkue, joten siellä tulee paljon erikoistilanteita ja kaksinkamppailuja. Pärjäsimme siinä, emme hävinneet niillä osa-alueilla. Toisella puoliajalla nostimme prässiämme ja saimme peliä pikkuisen enemmän haltuun, mutta tiukka ottelu se oli. Tarvitsimme lopulta ottelun ratkaisemiseksi ”Nikon” (Alho) loistavan yksilösuorituksen, upean laukauksen 25 metristä, jonka rinnalla Petteri Forsellinkin yritykset kalpenivat. Tärkeä voitto, joukkue taisteli hienosti, ja näytti taas kerran venymiskykyään ja sitkeyttään.

Maarianhaminan ratkaisija Nikolai Alho on sivussa keskiviikon kärkikamppailusta korttitilinsä täytyttyä. Perjantain pelin flunssan vuoksi huilannut Demba Savage palaa kokoonpanoon, kun taas Sebastian Sorsa todennäköisesti jättää vielä Lahti-ottelun väliin. Värttinäluun murtuman leikkauksesta toipuvan Rasmus Schüllerin paluu kentille lähestyy, mutta vielä keskiviikkona miestä ei kentällä nähdä. Alex Lehtinen ja Obed Malolo kärsivät edelleen loukkaantumisista, sen sijaan Mikko Viitikko pystyy jälleen harjoittelemaan joukkueen kanssa.

HJK – FC Lahti keskiviikkona 2.7. kello 18.30 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta liput ENNAKKOON tai katso ottelu HJK TV:stä!