Otteluraportti: HJK-KTP 2-2 (1-1) – Liigacupin jatkopaikka varmistui

Klubin kohtasi Liigacupin alkulohkon viimeisessä ottelussaan Talissa KTP:n. Sarjanousija onnistui kiusaamaan jälleen isompaansa ja onnistui venymään kauden toiseen tasapeliinsä HJK:n kanssa. Klubille tasapelipiste riitti varmistamaan paikan jatkopeleihin. KTP ja RoPS ratkaisevat lohkon toisen jatkopaikan ja lopullisen järjestyksen omassa ottelussaan keskiviikkona Oulussa.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun varsin tunnustelevasti ja maalipaikoilla ei ensimmäisen jakson alussa mässäilty. HJK:n testihyökkääjä Ousman Jallow pääsi Sebastian Sorsan syötöstä yrittämään maalintekoa kuuden minuutin kohdalla, mutta Jere Pyhäranta vieraiden maalilla venyi Jallow’n jatkon tielle. Ottelun avausmaali nähtiin rangaistuspilkulta, kun Sebastian Sorsa kaatoi Josh Mulvanyn pilkun arvoisesti 32. minuutin kohdalla. KTP:n kapteeni Valeri Minkenen sijoitti pallon varmuudella verkkoon ja vei vieraat johtoon. KTP:llä oli hetkeä myöhemmin hyvä paikka kasvattaa johtonsa jo kahteen, mutta Ville Oksasen laukaus kimposi HJK-maalin pystytolpasti päätyrajan yli.

Klubi nousi vielä jakson lopussa tasoihin, kun Atom Tanaka laukoi hyvän kudin vaikeasta asennosta suoraan Sorsan pitkästä syötöstä. Pyhäranta onnistui vielä torjumaan Atomin laukauksen vaivoin, mutta Ousman Jallow liukui irtopallon maaliviivalta väkisin sisään ja toi isännät tasoihin kun pelikello näytti 45. minuuttia.

Toisella jaksolla HJK alkoi luoda koko ajan kasvavaa painetta keltapaitaisen vierasjoukkueen maalille, mutta KTP onnistui puolustamaan hyvin oman maalinsa edustaa. Klubin peliin toi mukavaa lisäsäpinää Demba Savagen kentälle tulo. Loukkaantumisestaan toipuneelle Savagelle ottelu oli ensimmäinen sitten viime vuoden Eurooppa-liigan otteluiden. Savage esiintyikin erittäin pirteästi ja oli mukana lähes kaikissa Klubin toisen jakson tilanteissa. Jallow oli päästä iskemään toisen osumansa Savagen hyvästä keskityksestä, mutta ohjaus lipui parikymmentä senttiä ohi takatolpasta. Seuraavasta Savagen keskityksestä KTP:n maaliverkot pöllysivät, kun täydellinen pallo tuli suoraan Erfan Zenelille, joka jatkoi suoraan ilmasta pallon varmasti vieraiden maaliin ottelun 73. minuutilla.

Klubi ei kauaa saanut johtoasemastaan nauttia, sillä KTP nousi ottelussa tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin. Samuli Kaivonurmi pääsi jatkamaan Ilari Äijälän hyvän keskityksen maalinedustalta sisään ohi voimattoman Saku-Pekka Sahlgrenin. HJK:n viimeinen kunnon tilanne tuotti vain ikäviä uutisia, kun Savage loukkasi itseään törmätessään rajusti yhteen maalivahti Pyhärannan kanssa. Gambialaislaituri ei pystynyt enää jatkamaan peliä, vaan hänet jouduttiin ottamaan viimeisten minuuttien ajaksi vaihtopenkin puolelle. Kun kumpikaan joukkue ei enää maalinteossa onnistunut, tasattiin pisteet 2-2 lukemin.

Päivitys 23.2. klo 13.40: Maanantaina selvisi, että Savagen kyynärluu murtui törmäyksessä Pyhärannan kanssa. Savage suuntaa tiistaina leikkaukseen ja on alustavan arvion mukaan takaisin pelikunnossa kuuden viikon kuluttua.

HJK-KTP 2-2 (1-1)

(45. Jallow, 73. Zeneli – 33. Minkenen rp. , 75. Kaivonurmi)

HJK: Sahlgren; Sorsa, Heikkinen, Heikkilä, Lehtinen (46. Baah); Moussi (60.Savage-> 90. Lampi), Schüller; Lod, Atom, Zeneli; Jallow (74.Haglund)

Vaihdossa: Mikkelsson, Halme, Lingman

Katso myös HJK TV:n kooste ottelusta!