Runkosarja huipentuu RoPSia vastaan

Tiukka rutistus tulee osaltaan päätökseen sunnuntaina, kun HJK isännöi RoPSia runkosarjan viimeisessä ottelussa. Jaossa on jälleen todella tärkeät pisteet.

Riku Riski ja Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Riku Riski ja Tim Väyrynen

Klubi palasi edellisessä ottelussaan voittokantaan, kun joukkue haki pisteet Espoosta maalein 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Daniel O’Shaughnessy.

Kolme pistettä sinetöi Klubin paikan aseman yläloppusarjassa, kun HJK:lla on 21 ottelun jälkeen kasassa 33 pistettä. Sarjataulukon piikkipaikalla on 40 pisteen myötä Ilves perässään 39 pinnan FC Inter ja 37 pisteen KuPS. HJK sijoittuu runkosarjan neljännelle tai viidennelle sijalle. FC Honka on helsinkiläisten alapuolella 31 pisteellä.

Runkosarjan sijoituksilla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä. Joukkueet saavat saalistetut pisteet matkaan yläloppusarjaan, jossa mestaruus lopulta ratkaistaan. Sarjataulukon kuusi parasta joukkuetta pelaavat yläloppusarjassa kertaalleen toisiaan vastaan.

HJK ja RoPS ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella, kun Klubi haki toukokuun lopussa täyden pistepotin Rovaniemeltä. Kamppailun ainoasta osumasta vastasi pelin loppuhetkillä osunut Riku Riski.

HJK on ollut viime aikoina niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa: kahden viime kauden kohtaamisten saldona on kolme voittoa Klubille ja yksi tasapeli. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigan historian aikana 63 kertaa, joista HJK on voittanut 39. Tasapelejä ja tappioita on kertynyt kumpaakin 12 kappaletta. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 119-48.

RoPS on ollut viime vuosina haastava vastustaja Töölössä. Joukkueet ovat kohdanneet Helsingissä yhteensä 32 kertaa, joista Klubi on vienyt 21 ja tasapeliin on päädytty kuudesti. Vain viidesti täysi pistepotti on matkannut Rovaniemelle. Näistä tosin moni on tullut viime kausien aikana: HJK on voittanut vain kaksi joukkueiden edellisestä seitsemästä Helsingin kohtaamisesta, kun taas RoPS on kuitannut paremmuuden kolmesti. Helsingin kohtaamisten maaliero on HJK:lle yhteensä 72-22.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Toni Koskela

Päävalmentaja Toni Koskela tuo jälleen mielenkiintoisen vivahteen sunnuntain kamppailuun. Koskela aloitti kauden RoPSin peräsimessä, mutta siirtyi HJK:n käskijäksi toukokuussa. Klubi on pelannut Koskelan alaisuudessa Veikkausliigassa nyt 11 ottelua. Näiden saldona on 21 pistettä, mikä on Veikkausliigan toiseksi korkein lukema heti FC Interin jälkeen. Turkulaiset ovat napanneet samassa ajassa 22 pistettä.

RoPS on vastaavasti kerännyt Pasi Tuutin alaisuudessa 12 pistettä. Kuluva kausi onkin ollut rovaniemeläisille varsin haastava. Joukkue on ollut sarjataulukon häntäpäässä lähestulkoon läpi sesongin.

Sunnuntain kamppailuun joukkue lähtee kymmenenneltä sijalta. Viimeaikaisten pirteiden otteiden myötä RoPS on kuitenkin onnistunut ottamaan kaulaa pahimpiin kilpailijoihinsa. Rovaniemeläisillä on kasassa 23 pistettä, kun taas sijalla 11 olevalla KPV:llä on kasassa 16 pinnaa.

Rovaniemeläisten kausi sai poikkeuksellista väriä kesällä europelien myötä. RoPS sai Eurooppa-liigan karsinnoissa avauskierroksella vastaansa skotlantilaisen Aberdeenin, joka eteni lopulta jatkoon yhteismaalein 4-2. RoPS pisti kuitenkin molemmissa peleissä äärimmäisen hienosti kampoihin, mutta skotit voittivat lopulta molemmat kamppailut.

RoPS on piristynyt viime aikoina huomattavasti: viimeisen neljän ottelun saldona on peräti kahdeksan pistettä, kun joukkue kaatoi FC Lahden ja Vepsun sekä pelasi tasan SJK:n ja Ilveksen kanssa.

Viimeisimmässä kamppailussaan RoPS antoikin näytteen osaamisestaan takomalla kolme maalia FC Lahden verkkoon 25 minuutin aikana. Rovaniemeläisten maalihanat ottelussa avasi Klubista loppukauden lainalla joukkueessa oleva Kevin Kouassivi-Benissan.

Kouassivi-Benissanin lisäksi RoPS on vahvistanut kesän aikana rivejään Jagobe Beobidella. Kokenut 32-vuotias espanjalainen on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja ja pelannut Espanjan Segunda Divisiónissa ja Segunda B:ssä lähes 250 ottelua. Myös pienelle vastuulle Ilveksessä jäänyt Santeri Haarala siirtyi uusien haasteiden perässä Rovaniemelle elokuun alussa.

Lauantain valmistavien harjoitusten jälkeen julkaisemme lisää tietoa HJK:n kokoonpanosta ja pelaajien terveystilanteesta.

HJK vs RoPS
Su 1.9.2019 klo 18:30
Telia 5G Arena, Helsinki

Liput matsiin: HJK.fi/liput »

HJK Helsinki - Yleisö. Photo: Jussi Eskola.