Tappioton HJK Klubi 04 haki täydet pisteet Lappeenrannasta

Miika Nuutinen: ”Oikein tasapainoinen vierasottelu.”

Hadi Noori on ollut viime aikoina hyvässä vireessä.

PEPO vs HJK Klubi 04 0–3 (0–3)
12’ Hadi Noori 0–1
18’ David Ezeh 0–2
41’ Kaius Hardén 0–3

HJK Klubi 04:lle ei tunnu juuri nyt löytyvän pysäyttäjää. Lauantai-iltana Klubi kävi nappaamassa komean vierasvoiton Lappeenrannasta, kun PEPO kaatui komeasti lukemin 3–0. Viime kaudella Ykkösessä pelannutta PEPOa pidettiin ennen kauden alkua yhtenä lohkon ennakkosuosikeista, mutta lappeenrantalaisten kausi on mennyt penkin alle, ja joukkue majailee vasta yhdeksännellä sijalla.

Ensimmäinen maali syntyi reilun kympin jälkeen, kun Klubi iski aggressiivisesti PEPOn boksiin. Kotijoukkueen puolustus selvitti vielä David Ezehin ja Liam Möllerin laukaukset, mutta kolmas oli liikaa. Paluupallo päätyi Hadi Noorille, joka pelasi maltilla oikean jalkansa vapaaksi ja painoi tarkan, kierteisen laukauksen takakulmaan.

Klubi tuplasi johtonsa viitisen minuuttia myöhemmin. Rajaheitto pelattiin loistavan liikkeen tehneelle Matias Ritari, joka harhautti PEPO-puolustajan tieltään ja tarjoili etutolpalle juoksun tehneelle Ezehille, joka ohjasi kauden neljännen maalinsa.

Illan kolmas – ja samalla viimeinen – maali syntyi PEPO-puolustuksen huolimattomasta purkupallosta. Peliväline tippui Klubin haltuun lappeenrantalaisten kenttäpuoliskolla, ja parin nopean syötön jälkeen Kaius Hardén oli nokikkain PEPO-vahti Jirko Sorsan kanssa. Hardén sijoitti vuorenvarmasti vasempaan alanurkkaan, ja Klubi pääsi tauolle kolmen maalin johdossa.

– Oikein tasapainoinen vierasottelu. Pystyimme heti ensimmäisestä minuutista lähtien luomaan laadukkaita maalipaikkoja ja siirryimme ansaitusti johtoon hyvissä ajoin. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kokonaisuudessaan todella vahva, kommentoi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Klubin pelillisesti huonoin vaihe ajoittui heti toisen puoliajan alkuun, mutta kotijoukkue ei pystynyt missään vaiheessa luomaan todellista uhkaa Antonio Regueron vartioimalle maalille. Klubin esitys oli kokonaisuudessaan hyvin ehjä, ja joukkue pelasi jo kauden kuudennen nollapelinsä.

– Toisen puoliajan alussa emme pystyneet ottamaan peliä samalla tavalla haltuun, eikä pelin virtaus ollut niin hyvä. Pelaajat kuitenkin reagoivat siihen todella hyvin – saimme lisää virtaa vaihtopelaajien kautta, minkä ansiosta pystyimme pitämään raskaalla kentällä hyvin vauhtia koko 90-minuuttisen ajan.

– Muutenkin mukautumiskykymme oli todella hyvä. Aina kun vastustaja onnistui aiheuttamaan meille ongelmia, pystyimme reagoimaan nopeasti ja ottamaan pelin takaisin haltuun, jatkoi Nuutinen.

– Olen erittäin, erittäin tyytyväinen puolustuspelaamiseemme. PEPO on hyvä joukkue, mutta pidimme heidät koko ottelun ajan pois maalipaikoilta heidän kotikentällään. Se on erittäin hyvä saavutus meiltä, Nuutinen kehui.

Klubi jatkaa voiton myötä Kakkosen A-lohkon jaetulla kärkipaikalla joensuulaisen JIPPOn kanssa. Nollanelosen seuraava ottelu on ainakin toistaiseksi kauden isoin, kun joukkue matkustaa juuri JIPPOn vieraaksi keskiviikkona 12. heinäkuuta.

– Moni pelaaja esiintyi tänään edukseen, ja saimme taas onnistumisia laajalla rintamalla. Pääsemme lähtemään erittäin hyvistä asemista keskiviikon kärkikamppailuun.

PEPO vs HJK Klubi 04 0–3 (0–3)
12’ Hadi Noori 0–1
18’ David Ezeh 0–2
41’ Kaius Hardén 0–3

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Michael Boamah (80’ Oliver Pursiainen), Nils Svensson, Santeri Silander – Hadi Noori (59’ Otto Hannula), Liam Möller (46’ Aaro Toivonen), Matias Ritari – Stanislav Baranov (75’ Francis Etu), David Ezeh (59’ Ville Vuorinen), Kaius Hardén