Tilastoraportti: Vierasmaali toi edun Klubille

Tim Väyrysen aikainen johtomaali antoi HJK:lle etulyöntiaseman Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Riga FC:tä vastaan. Maalin jälkeen Riga sai luotua painetta Klubin maalille, tuloksena 1–1-tasapeli, josta on hyvät lähtökohdat otteluparin toiseen osaotteluun Töölössä.

HJK Tilastot

HJK sai otteluun lähes unelma-alun, kun sen ensimmäinen ja koko ottelun toinen maalintekoyritys johti maaliin. Ensimmäisellä jaksolla maalin lisäksi HJK loi kaksi muutakin maalintekoyritystä, kuitenkin ilman tulosta. Kotijoukkue Riga FC:llä maalintekoyrityksiä oli kuusi. HJK hallitsi hienokseltaan palloa, pallonhallintanumerot ensimmäisellä jaksolla Klubille 52–48 %.

Toisella jaksolla ottelun painopiste muuttui. Pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle (60–40 %) ja se sai jälleen luotua enemmän maalintekoyrityksiä kuin HJK. Rigan painostus tuotti lopulta tulosta ottelun 81:nnellä minuutilla, kun se sai toimitettua kulman jälkitilanteesta pallon aivan HJK-maalin edustalle, josta Kamil Bilinski ampui isännät tasoihin. Laukaukset toisella jaksolla Rigalle 6–4.

HJK sai luotua koko ottelussa yhteensä seitsemän maalintekoyritystä, joista kaksi meni maalia kohti. Rigalla maalintekoyrityksiä oli 12, joista kolme meni maalia kohti, neljä ohi maalin ja viisi pysähtyi HJK-blokkiin. Riga oli vahva erikoistilanteissa, sillä laukauksista seitsemän syntyi kulmapotkuista ja vapaapotkuista tai niiden jälkitilanteista.

Eniten maalintekoyrityksiä HJK:lta oli vaihdosta sisään tulleella Petteri Forsellilla, joka pääsi laukomaan kahdesti. Kotijoukkueen riveistä eniten maalintekoa yritti Felipe Brisola, viisi kertaa.

Koko ottelun pallonhallinta meni kotijoukkueelle lukemin 54–46 %. HJK syötti ottelussa 478 kertaa, ja niistä 85 % oli tarkkoja. Rigalla syöttöjä oli 585, ja ne onnistuivat 84 prosentin tarkkuudella. HJK syötti 91 syöttöä (63 % tarkkoja) omalla hyökkäyskolmanneksellaan, Riga 237 syöttöä (74 %).

Eniten syöttöjä Klubilta jakeli Nikolai Alho, jonka 58 syöttöä menivät perille 84-prosenttisesti. Alholla oli myös eniten syöttöjä hyökkäyskolmanneksella, 14 (71 %).

HJK pääsi hyökkäämään seitsemän kertaa vastahyökkäyksellä kohti Rigan maalia. Rigalla vastahyökkäyksiä oli 16, joista kuitenkin vain yksi johti maalintekoyritykseen.

Ohitusyrityksiä Klubilla oli 15, joista onnistui kahdeksan. Eniten niitä oli Riku Riskillä, jonka seitsemästä ohitusyrityksestä onnistui kolme. Rigalla ohitusyrityksiä oli 28, ja niistä onnistuneita oli 12. Myös kotijoukkueen pelaajista kaksi, Brisola sekä vasen laitapuolustaja Georgios Valerianos ylsivät seitsemään ohitusyritykseen. Brisola onnistui niistä kolmessa, Valerianos kahdessa.

HJK voitti ottelun kaksinkamppailuista 52 %. Ilmassa käydyt kaksinkamppailut hoidettiin 57 prosentin varmuudella, maassa käydyt menivät 50–50 %.

Ottelu oli vasta maanantaina varmistuneen siirron myötä Klubiin tulleen Petteri Forsellin debyytti HJK-paidassa. Forsell tuli vaihdosta sisään ottelun 66:nnella minuutilla ja ehti pelata 27 minuuttia. Minuuttiensa aikana Forsell ehti siis laukoa kaksi kertaa, joista ensimmäinen meni maalia kohti ja toinen blokattiin. Forsell syötti 14 kertaa, joista kahdeksan meni omille (57 %). Syötöistä kymmenen Forsell antoi hyökkäyskolmanneksella ja kolme vastustajan rangaistusalueelle. Niistä kolmesta ei tosin yksikään löytänyt vastaanottajaansa.

Lähde: InStat