HJK hyödyntää kaudella 2024 Catapult-teknologiaa päivittäisessä toiminnassaan

Catapult on maailmanlaajuinen yritys, joka työskentelee huippuliigojen, -joukkueiden ja -organisaatioiden kanssa. Teknologia auttaa urheilijoiden seuranta- ja valmennusratkaisuissa.

Catapult-teknologiaa käyttää yli 2300 joukkuetta, yli 40 urheilulajin parissa, yli 100 maassa. Jalkapallojoukkueista yli 1200 hyödyntää teknologiaa ympäri maailmaa apuna pelaajien seurannassa. Catapult teknologia on osoittautunut toimivaksi kaikilla jalkapallon tasoilla.

Catapult-teknologian avulla pystyy syventymään jalkapalloilijoiden suorituskykyyn eri alueilla niin yksittäisen pelaajan kuin joukkueenkin dynamiikan osalta. Teknologia tarjoaa välttämätöntä dataa erinomaisuuteen pyrkiville valmentajille ja joukkueille. Tietoon perustuva lähestymistapa auttaa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä, optimoimaan harjoittelua ja parantamaan strategioita ja täten varmistamaan, että jokainen pelaaja saavuttaa huippusuorituksensa. Sen avulla pystyy myös tarkkailemaan ja optimoimaan suorituskykyä, vähentämään loukkaantumisriskiä ja parantamaan palautumista.

Valmentaja Liisa-Maija Rautio seuraamassa tuloksia harjoituksissa.

HJK:n valmentaja Liisa-Maija Rautio kertoo, että Catapult-sensorit antavat valmennukselle tietoa onko yksittäinen harjoitustapahtuma ja sen sisällä yksittäiset harjoitteet suunniteltu sellaisiksi, jotka tukevat fyysisiltä ominaisuuksilta itse peliä. Valmennus pystyy seuraamaan harjoitteista tulevaa fyysistä kuormaa, joka auttaa tilanteesta riippuen kuormituksen tasaamisessa tai vaihtoehtoisesti lisäämisessä. Catapult mahdollistaa joukkueelle myös fyysisten ominaisuuksien, kuten maksiminopeuden kehityksen seuraamisen.

Joukkue määrittää jokaiselle viikolle fyysiset tavoitteet ja sensoreiden tuoman datan avulla valmennus pystyy seuraamaan, arvioimaan ja reagoimaan tuloksia joukkueen tavoitteisiin nähden.

Kokonaisuudessaan data auttaa Klubin valmennustiimiä kehittämään pelaajien suorituskykyä ja se toimii myös työkaluna vammojen ennaltaehkäisyn näkökulmasta.