HJK Naisten joukkue 2021 kasassa

HJK Naisten joukkue kaudeksi 2021 on nyt koossa. Mukana on monta kokenutta pelaajaa, mutta myös paljon nuorta voimaa.

Naisten joukkue - HJK Helsinki @ Kalevi Hamalainen

Ensi kaudella Kansallisen Liigan kärkisijoista taisteleva HJK:n pelaajisto on nimetty. Katso kaikki pelaajat tästä. Pienet muutokset joukkueen kokoonpanossa ovat yhä mahdollisia.

Johtava kriteeri joukkuetta kootessa on ollut pelaajien kyky pelata HJK:n näköistä voittavaan jalkapalloa. Huomiota on kiinnitetty myös joukkueen ikärakenteeseen. Klubin joukkueessa on hyvässä tasapainossa kokemusta maajoukkuetasolta asti sekä useita nuoria lupaavia pelaajia.

Joukkueessa on mukana ennätyksellisesti jopa seitsemän HJK:n voitokkaasta TBSM-joukkueesta noussutta nuorta. Taustalla on seuran pitkäjänteinen juniorityö, jonka ansiosta B-nuorista nousee vuosittain entistä valmiimpia pelaajia.

– Vaadimme jokaiselta liigapelaajalta tiettyä tasoa. Tällä hetkellä B-junioreissamme on kehittynyt niin laadukkaita pelaajia, että he lunastavat paikkansa liigajoukkueen pelaaviksi pelaajiksi. Itseasiassa B-joukkueessamme on tällä hetkellä niin kova taso, että edes kaikki ikäluokkansa maajoukkuepelaajat eivät mahdu liigajoukkueeseemme, päävalmentaja Jonne Kunnas taustoittaa nuorten nousua.  

Joukkueen nuorimmat ovat harjoitelleet yhdessä jo loppuvuoden aikana. Koko joukkue palaa joukkueharjoitusten pariin tammikuussa. Joukkueen yhteiset tavoitteet muotoutuvat pelaajien kokoontuessa, mutta päävalmentajan odotukset ovat jo selvät.

– Odotamme, että nuoret pelaajamme ottavat vastuuta ja lunastavat odotuksia. Yhtä lailla haluamme auttaa kokeneempia pelaajiamme ottamaan seuraavia askelia urallaan. Viime kaudelta näistä molemmista on hyviä esimerkkejä, esimerkiksi Sainion nousu takaisin A-maajoukkueeseen ja Kosolan valinta Kansallisen Liigan vuoden tulokkaaksi, Kunnas selventää ja jatkaa:

– Odotan, että kaikki pelaajat ja toimijat pystyvät tulevalla kaudella entisestään nostamaan tasoaan ja toimimaan yhdessä yhtisten tavoitteidemme eteen. Olen vakuuttunut, että tämä onnistuu, Kunnas päättää.

Seuraa kaudella 2020 edustaneista pelaajista HJK:n jättävät Kaylee Dao, Alexa Jenas, Anna Koivunen, Karina Kork, Elina Myllymäki, Kristina O´Donnell, Eveliina Parikka, Fanni Pietikäinen, Tessa Rinkinen, Hanna Ruohomaa, Tuuli Siponen ja Emmaliina Tulkki. HJK kiittää lämpimästi jokaista klubiyhteisön eteen tehdystä työstä ja toivottaa onnea seuraaviin haasteisiin!

Katso HJK Naisten vuoden 2021 joukkue tästä.