HJK upeaan vierasvoittoon Ahvenanmaalla

HJK kaatoi keskiviikkona Åland Unitedin maalein 2–1.

Arttu Heinonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Pelin ensimmäisellä jaksolla ei maaleja vielä nähty. Åland sai kertaalleen pallon HJK:n tolppaan erikoistilanteesta, mutta muuten peli sujui hyvin Klubin hallinnassa. Klubista lähimmäksi maalintekoa pääsivät Jenna Topra, Iina Salmi, Lotta Lindström ja Lilli Halttunen.

Toisella jaksolla HJK edelleen kontrolloi peliä ja loi hyvää tahtia laadukkaita hyökkäyksiä. Ottelun avausmaali syntyi tunnin pelin jälkeen, kun Iina Salmi tykitti pallon upeasti vapaapotkusta takayläkulmaan. 84. minuutin kohdalla HJK onnistui toistamiseen maalinteossa. Asialla oli Lotta Kalske, jonka kova laukaus 25 metristä painui tolpan viereen ohi maalivahti Jessica Kiviahon.

2–0-tilanteessa kotijoukkue Åland haki vimmatusti vielä kavennusta. 88. minuutin kohdalla se saikin onnistumisen, kun Anni Miettusen sivuvapaapotku painui Klubin maaliin.

HJK selvitti lopun erikoistilanteet kunnialla ja nappasi näin tärkeän vierasvoiton maalein 2–1.

– Pelaajilta todella hieno esitys läpi koko pelin! Teimme kaksi hienoa maalia ja onnistuimme estämään Ålandin nopeat vastaiskut. Puolustimme myös tyylikkäästi logolla ja yhdessä sitoutuneena läpi ottelun. Tästä hyvä jatkaa kohti Paloheinää ja derbyä, josta tulee jälleen haasteellinen ottelu, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

Kansallista Liigaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Sarjakärjessä on KuPS, joka jäi keskiviikkona tasapeliin. HJK on KuPS:sta neljän pisteen päässä, joten mestaruustaistelu on vielä auki. Kolmantena on Åland United, joka on kuuden pisteen päässä Klubista.

HJK:n pelit jatkuvat lauantaina, kun se matkustaa HPS:n vieraaksi Paloheinään.

Åland United – HJK 1–2 (0–0)
62. 0–1 Iina Salmi
84. 0–2 Lotta Kalske
88. 1–2 Anni Miettunen