Kauden 2024 kapteenisto valittu – ”Kasassa on erittäin hyvä ja tehokas kolmikko”

HJK saa uuden kapteeniston, kun Klubia johtavat tällä kaudella Roth, Suomela sekä Enkkilä.

Kauden 2024 kapteenisto: Reetta Suomela (vasemmalla), kapteeni Maaria Roth (keskellä) ja Tuuli Enkkilä (oikealla).

Uuden kauden myötä kapteenisto on uudistunut. Tällä kaudella HJK:n kapteeniksi on valittu puolustaja Maaria Roth. Kapteenistoa täydentävät keskikenttäpelaajat Reetta Suomela ja Tuuli Enkkilä. 

– Enkkilä on ensimmäistä kertaa HJK:n kapteenistossa ja myös tietysti Suomela, joka meille täksi kaudeksi siirtyi. Roth oli kaudella 2022 kapteenistossa ennen vuoden poissaoloaan, mutta on nyt ensimmäistä kertaa joukkueen kapteenina, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Roth on edustanut HJK:ta kaudesta 2018 lähtien. 26-vuotias puolustaja on pelannut Klubissa yhteensä 89 pääsarjaottelua.

– ”Mara” on kokenut pelaaja ja nähnyt maailmaa ollessaan Yhdysvalloissa vuoden. Hän omaa myös pitkän Klubi-taipaleen. Johtajana Mara on esimerkillinen ja ääntä käyttävä pelaaja ja hän ohjeistaa hyvin myös nuoria pelaajia. Hän hyvä väliporras pelaajiston ja valmennuksen välillä, Heinonen toteaa.

25-vuotias Suomela siirtyi Klubiin kaudelle 2023 PK-35 Vantaasta, jossa hän pelasi kolme edellistä kautta. Kansallisessa Liigassa Suomela on pelannut yhteensä kolmen kauden aikana 63 peliä ja tehnyt niissä 11 maalia.

– Reetta on ollut kapteenistossa edellisissä seuroissaan, joten siinä mielessä ei yllättänyt, että hän valikoitui tähän kolmikkoon pelaajien äänestyksessä. Reetta on sosiaalinen ja kokenut pelaaja iänkin puolesta. Hän tuo hyvää henkeä ja iloa pukukoppiin ja hän on helposti lähestyttävä myös valmennuksenkin näkökulmasta, Heinonen kertoo.

Enkkilä siirtyi Klubiin kaudeksi 2021 Ilveksestä. Kolmen HJK-kauden aikana 22-vuotiaalle pelurille liigapelejä on kertynyt Klubipaidassa 49.

– Tuuli johtaa pelillisesti esimerkillään ja tuo koppiin hyvää rauhallisuuttaa, mutta tarpeen tullen myös energiaa. Hän on pidetty henkilö joukkueen keskuudessa sekä taitava ja uskottava tekijä kentällä. ”Tukella” on tällä hetkellä ollut pieni loukkaantuminen, joka on pitänyt hänet pois pelikentältä. Hän ei ole vielä päässyt esiintymään johtavana pelaajana otteluissa, mutta on jo piiskannut loukkiosastoa salilla, Heinonen naurahtaa.

– Kasassa on erittäin hyvä ja tehokas kolmikko, jotka täydentävät toinen toisiaan. Odotan innolla mitä kausi tuo tullessaan heidän kanssa, Heinonen iloitsee.