Kevät, aurinko ja Kansallisen Liigan aloitus on täällä

Kauden ensimmäinen sarjaottelu pelataan lauantaina 13.4. Preseason on edennyt suunnitellusti ja voitonnälkäinen joukkue on valmistautunut huolella alkavaan kauteen.

Klubi on päässyt juhlimaan alkuvuoden aikana useaa voittoa harjoitusotteluissa.

Kauden 2024 Kansallinen Liiga potkaistaan käyntiin tällä viikolla. HJK:n valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut hyvin. Harjoitukset joukkue aloitti jo marraskuun alussa ja pre-season sisälsi useita harjoitusotteluita, joissa joukkue näytti vahvoja otteita.

Pelaajatilanne on hyvä, sillä suurin osa viime kauden runkopelaajista jatkaa myös kaudella 2024. Lisäksi nuori joukkue on vahvistunut tarkkaan harkituilla hankinnoilla. 

Viime kauden sijoitus oli niin Kansallisessa Liigassa kuin Suomen Cupissakin hopea. Tuplahopea oli joukkueelta hyvä suoritus, jonka lisäksi HJK voitti Kansallisen Cupin mestaruuden.
 
Viime kauden isoin voitto irtosi vieraissa, kun TPS kaatui luvuin 6-0. Sen sijaan isoin tappio tuli kotona KuPSin voittaessa 4-0. Odotettavaa on, että KuPS tulee kamppailemaan jälleen mitaleista, mutta tavoitteena on vaihtaa mestaruus Klubin nimiin. Pre-seasonin harjoitusotteluissa joukkue voitti molemmat ottelut KuPSia vastaan.  
 
Haastattelimme Klubin päävalmentajaa Arttu Heinosta ja uutena joukkueen valmennukseen liittynyttä Biran Jengiä tulevasta kaudesta. Valmentajat kertovat muun muassa miten kauteen valmistautuminen on sujunut ja mitä otteluita he erityisesti odottavat. Katso video alta: 

Biran Jeng (vasemmalla) ja Arttu Heinonen (oikealla) ennakoivat alkavaa kautta.

Kansallinen Liiga sisältää alkavalla kaudella mielenkiintoisen sarjauudistuksen. Jokainen joukkue kohtaa toisensa kaksi kertaa, kotona ja vieraissa, kuten aiemmillakin kausilla. Tämän jälkeen liiga jakautuu vain neljän joukkueen mestaruussarjaan ja kuuden joukkueen haastajasarjaan. Ykköseen putoaa suoraan kolme joukkuetta haastajasarjasta, joka lisää huomattavasti jännitystä. Mestaruussarja pelataan sen sijaan kaksinkertaisena sarjana ja mestaruudesta kamppailu on entistäkin tiukempaa. 

Muistathan ottaa kauden otteluaikataulun talteen!

Lue myös Veikkauksen Kansallisen Liigan kausiennakko:  
Kansallisen Liigan kausiennakko: Vaihtuuko mestari? | Veikkausuutiset – Veikkaus