Klubille hieno kotivoitto

HJK voitti sunnuntaina kotikentällään Bolt Arenalla PK-35:n maalein 3–0.

Arttu Heinonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi otti pelin hallinnan heti alusta lähtien itselleen. Ensimmäiset maalipaikat eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta 20. minuutin kohdalla HJK siirtyi 1–0-johtoon. Daniela Tolonen vapautti hyvällä syötöllä Lotta Kalskeen. Maalivahti Tanja Kotoaro kuitenkin torjui, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Lilli Halttunen, joka puski pallon läheltä sisään.

Vierasjoukkue pääsi ensimmäisellä jaksolla yrittämään maalintekoa pariin otteeseen, mutta Klubi-vahti Annika Laihanen torjui tilanteet varmasti. Ensimmäinen 45-minuuttinen meni näin selvässä HJK:n hallinnassa ja tauolle mentiin lukemissa 1–0.

Toisella jaksolla pelin henki säilyi samana. HJK hallitsi ja vierasjoukkue yritti tiiviillä puolustamisella pitää Klubin pois maalipaikoilta.

Tunnin pelin jälkeen Klubi onnistui toistamiseen. Asialla oli Milja Kiviranta, jonka upea laukaus painui 20 metristä maalin yläkulmaan.

Pelin lopussa Klubi onnistui vielä kolmannen kerran, kun Lotta Lindström teki hienon kuljetuksen ja lopulta sijoitti pallon ohi Kotoaron. Maali oli Lindströmille jo kauden seitsemäs.

Näin HJK otti itselleen ansaitusti maukkaan 3–0. Sarjataulukossa HJK jatkaa jaetulla toisella sijalla.

–  Oli erittäin mukava palata tänään voittojen tielle kotikentällä. Joukkue teki yhdessä sitoutuneesti hommia ja saimme täysin ansaitusti kolme pistettä, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

–  Pelaajat ottivat hienosti tauolla vastuuta omasta tekemisestään ja laatu parani toiselle puoliajalle paljon. Ensimmäisellä jaksolla oltiin paljon pallossa ja päästiin etenemään hyville alueille, mutta viimeiset ratkaisut oli vähän hakusessa. Reagoimme silti pallonmenetyksiin hyvin ja saimme nopeasti pallon meille, Heinonen jatkaa.

Heinosen mukaan varsinkin pelin jälkimmäinen 45-minuutinen toimi hyvin.

– Toisella jaksolla saimme puolustamiseen kollektiivisesti toiminnot toimimaan ja saimme paremmilla alueilla riistoja, joka helpotti meidän pallollista pelaamista todella paljon. Linjojen välistä toimintaa meidän pitää pystyä ensi viikon aikana kehittämään, jotta saamme ulosmitattua enemmän meidän hyökkäyspelaamistamme ja näin ollen nostettua tehot tappiin, päävalmentaja sanoi.

HJK pelit liigassa jatkuvat ensi lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan.

HJK–PK-35 3–0 (1–0)
20. 1–0 Lilli Halttunen
63. 2–0 Milja Kiviranta
90. 3–0 Lotta Lindström