Lauantaina Ilveksen vieraaksi

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan pelissä vieraskentällä Ilveksen.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ilves vs HJK
La 29.7. klo 14.00
Kansallinen Liiga – Kauppi 3

Klubi on tällä hetkellä sarjataulukossa jaetulla kakkospaikalla yhdessä Åland Unitedin kanssa. Kärjessä on KuPS, jolla on kolme pistettä enemmän.

HJK on saanut kasaan 12 pelistään 27 pistettä – yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla. Viime pelissään Klubi kaatoi kotikentällään PK-35:n maalein 3–0 Lilli Halttusen, Milja Kivirannan ja Lotta Lindströmin osumilla. Voitto oli myös tilastojen valossa ansaittu, sillä Klubin vei selvästi muun muassa maaliodottaman (2,62-0,07), laukaukset (14-1), pallonhallinnan (63-37%) ja onnistuneet syötöt 473-218.

Ilves on sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena. 12 pelistään se on saanut kasaan 14 pistettä. Viisi edellistä peliään tamperelaisjoukkue on pelannut ilman voittoa, mutta on saanut kolme tasapelipistettä (PK-35, HPS, TPS).

Ilveksen paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Anna Olmala, joka on tehnyt neljä maalia. Kahdesti ovat osuneet Saana Tuomala ja Sofia Määttä.

– Ilves on tietenkin katsottu tarkasti läpi ja varmasti tulee hyvä taistelu pisteistä, sillä molemmat haluavat pelin varmasti voittaa, päävalmentaja Arttu Heinonen toteaa.

– Meillä on laadukas treeniviikko nyt takana ja olemme hioneet omaa pelaamistamme niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Uskon, että tulemme kontrolloimaan pelitapahtumia ja siinä korostuu kärsivällisyys pallon kanssa. Myös maalipaikoissa pitää olla tehokas, Heinonen jatkaa.

Ilves-peli aloittaa HJK:n kovan otteluruuhkan. Ilves-pelin jälkeen Klubi pelaa keskiviikkona HPS:aa vastaan, lauantaina cupin puolivälierän PK-35:sta vastaan ja tiistaina (8.8.) Boltille saapuu vieraaksi KuPS.

– Pelaajat ovat koko vuoden tehneet hyvin hommia treenikentällä yhdessä. Se auttaa meitä nyt Ilvestä vastaan, ja olemme valmiita aloittamaan otteluruuhkan ja venymään ihmetekoihin seuraavien viikkojen aikana, päävalmentajana painottaa.

Kaudesta 2004 eteenpäin HJK ja Ilves ovat kohdanneet virallisissa peleissä 48 kertaa. Peleistä HJK on voittanut 38, neljästi on päädytty pistejakoon ja Ilves on voittanut kuudesti. Maaliero peleistä on Klubin hyväksi 128-38.

Keväällä joukkueet kohtasivat Kansallisen Liigan pelissä Bolt Arenalla. Silloin HJK voitti 4–0 Lotta Lindströmin kahdella sekä Ria Karjalaisen ja Joanna Tynnilän maaleilla.