Murskavoitto Turusta!

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä TPS:n maalein 6–0.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ensimmäisellä jaksolla HJK kontrolloi peliä hyvin ja loi useamman hyvän hyökkäyksen. Kotijoukkue TPS ei juurikaan päässyt HJK-maalia hätyyttelemään. Ensimmäisellä 45-minuuttisella nähtiin yksi osuma, jonka viimeisteli Milja Kiviranta boksin sisältä. Hyvän syötön osumaan tarjoili Lotta Lindström.

Toisella jaksolla Klubi nosti kierroksia entisestään ja jälki oli murskaavaa. Heti toisen jakson alussa Iina Salmi keskitti ja Lindström puski pallon tolpan kautta TPS:n maaliin. Hetkeä myöhemmin Tuuli Enkkilä laukoi pallon upeasti vapaapotkusta etukulmaan ja HJK karkasi 3–0-johtoon.

Seuraavaksi osui jälleen Lindström, jolle Salmi tarjoili hyvän pitkän syötön, josta Lindström karkasi läpiajoon. Lindström sai hattutempun täyteen 67. minuutin kohdalla, kun hän ampui rangaistuspotkusta Klubin 5–0-johtoon. Lindström onnistui vielä kertaalleen, kun hän laukoi läheltä pallon verkon perukoille.

Neljän maalinsa myötä Lindström vankisti asemiaan Kansallisen Liigan maalipörssin kärjessä. Maaleja on kasassa jo 15.

Pelissä nähtiin myös liigadebyytti, kun maalivahti Siiri Forsström pelasi pelin viimeiset 15 minuuttia.

Näin HJK nappasi itselleen maukkaan 6–0-voiton runkosarjan päätöskierrokselta. Mestaruussarjaan HJK lähtee kolmannelta sijalta. Edellä ovat KuPS yhdeksän ja Åland United kahden pisteen päässä. Neljäntenä on Honka, joka on Klubista neljän pisteen päässä.

– Tämä oli meiltä ehjä 90-minuuttinen. Ensimmäisellä jaksolla emme vielä hyödyntäneet paikkoja, mutta toisella puoliskolla aukesi ketsuppipullo, neljä maalia tehnyt Lindström sanoi pelin jälkeen haastattelussa.

– Tänään oli tosi iloista pelaamista meiltä, maalitykki jatkoi.

Kansallisella Liigassa alkaa parin viikon päästä ns. Mestaruussarja, jossa kuusi joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan. Otteluohjelma julkistetaan ensi viikolla.

– Meillä on kivat asetelmat loppukauteen, sillä mihinkään suuntaan ei ole toivoa menetetty. Voimme lähteä rennosti voittamaan jokaista peliä, Lindström totesi.

– Olen tosi ylpeä pelaajista. Se oli tyylikäs esitys ja kollektiivisesti hieno suoritus. Ja totta kai Lotan neljä maalia lämmittää myös mieltä. Tästä on hyvä jatkaa Suomen Cupin välierään, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

HJK pelaa seuraavan kerran maanantaina 4.9., kun se kohtaa Suomen Cupin välierässä Bolt Arenalla PK-35 Vantaan.

TPS – HJK 0–6 (0–1)

18. 0–1 Milja Kiviranta
51. 0–2 Lotta Lindström
59. 0–3 Tuuli Enkkilä
60. 0–4 Lotta Lindström
67. 0–5 Lotta Lindström
72. 0–6 Lotta Lindström

Kokoonpano

Annika Laihanen (79.Siiri Forsström)
Mimmi Nurmela
Maaria Roth (59.Tea Heininen)
Helmi Raijas
Daniela Tolonen (59.Linda Nyman)
Tuuli Enkkilä
Emilia Kupsanen
Lotta Kalske (67.Ria Karjalainen)
Lotta Lindström
Milja Kiviranta
Iina Salmi (67.Jenna Topra)