PK-35 Vantaa kaatui numeroin 0-6

Tiistai-iltapäivällä pelattu harjoitusottelu päättyi HJK:n vierasvoittoon. Klubi onnistui maalinteossa kuudesti päästämättä yhtäkään maalia.

Lilli Halttunen pallon kanssa (Kuva: Mira Lönnqvist).

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo neljännellä minuutilla, kun Lilli Halttunen painoi pallon maaliin yläriman kautta Emilia Kupsasen tarkasta syötöstä. 

Yhdentoista minuutin jälkeen, kotijoukkue PK-35 Vantaa rikkoi boksin sisällä rangaistuspotkun arvoisesti, ja Maaria Roth laukoi pallon varmasti pilkulta sisään. 

Tilanne oli jo 16 minuutin jälkeen 0-3, kun Halttunen pääsi maalintekoon toistamiseen. Halttunen onnistui nostamaan pallon puolustajan yli verkkoon maalivahdin torjunnasta.  

Halttunen viimeisteli hattutemppunsa 30 minuutin kohdalla, kun hän puski pallon tarkasti takakulmaan. Tauolle lähdettiin 0–4 tilanteessa. 

Vain kolme minuuttia toisen puoliajan alun jälkeen Elli-Noora Kainulainen sijoitti pallon takanurkkaan Emmaliina Tulkin syötöstä. 

Halttunen teki vielä neljännen maalinsa kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun hän pääsi harhauttamaan maalivahdin ja upottamaan pallon tyhjään maaliin. Ottelu päättyi Klubin suvereeniin 0–6 voittoon. 

– Olen todella ylpeä joukkueesta! Pelaajilta todella hieno suoritus lyhyellä palautumisella. Tämä oli hyvä harjoitus kautta varten, kun luvassa on ajoittain tiukka otteluaikataulu, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoo. 

– Erikoistilanteissa onnistuimme hyvin, siitä iso kiitos meidän erikoistilannetiimille, Heinonen lisää. 

Halttunen oli eittämättä ottelun päätähti. 

– Lilli onnistui erinomaisesti tekemällä neljä maalia. Häneltä todella tyylikäs suoritus, Heinonen iloitsee. 

– 0–6 tulokseen on oltava todella tyytyväinen. Joukkue valmisti itsensä hyvin tähän otteluun ja saimme toteutettua harjoituksissa läpikäydyt asiat. Se näkyi hyvänä suorittamisena kentällä ja olimme aktiivisia sekä energisiä läpi ottelun, Heinonen summaa. 

Ottelussa mukana olivat HJK Akatemian joukkueesta Iiris Holmström, Juulia Sarkki sekä Edit Mare.

Seuraava harjoitusottelu pelataan HPS:ää vastaan vieraskentällä lauantaina 16.3. klo 19:00. 

PK-35 Vantaa – HJK 0-6 (0-4) 
4. 0-1 Halttunen 
11. 0-2 Roth 
16. 0-3 Halttunen 
30. 0-4 Halttunen 
48. 0-5 Kainulainen 
84. 0-6 Halttunen 

Kokoonpano 
Siiri Forsström 
Noora Karvonen 
Maaria Roth 
Edit Mare 
Emilia Kupsanen 
Elisa Ikonen 
Milja Kiviranta 
Jenna Topra 
Iiris Holmström 
Lilli Halttunen 
Sara Sievistö 

Maija Koota 
Annika Laihanen 
Helmi Raijas 
Nelli Kalske 
Emmaliina Tulkki 
Juulia Sarkki 
Elli-Noora Kainulainen 
Veera Hellman 
Reetta Suomela