Suomen Cupin välieriin!

HJK voitti lauantaina Suomen Cupin puolivälierässä PK-35:n maalein 3–2 ja eteni välieriin.

HJK Naiset  - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vierasjoukkue PK-35 aloitti ottelun hyvin ja teki kulmapotkun jälkitilanteesta johtomaalin Linda Räisäsen toimesta 7. minuutin kohdalla.

Klubi kuitenkin tasoitti nopeasti, kun Emilia Kupsanen laukoi irtopallon maaliin vartin pelin jälkeen. 1–1-tilanteessa Klubi hallitsi peliä, mutta sillä oli vaikeuksia murtaa PK:n tiivistä puolustusta. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty ja näin tauolle mentiin lukemissa 1–1.

HJK aloitti toisen jakson hyvin ja Jenna Topra puski upeasti HJK:n johtoon. Hetkeä myöhemmin maalinteossa onnistui Lotta Lindström ja Klubi karkasi kahden maalin karkumatkalle.

Tässä vaiheessa näytti siltä, että Klubi nappaa helpon voiton, mutta vierasjoukkue sai vielä kirivaihteen päälle. Vartti ennen päätösvihellystä PK onnistui jälleen kulmapotkusta, kun pallo pomppi Klubin maaliin. Osuma merkittiin Nanna Nivan nimiin.

Lopulta viisi maalia riitti Bolt Arenan iltaan ja HJK otti voiton lukemin 3–2. Suomen Cupin välierässä HJK kohtaa joko HPS:n tai PK-35 Vantaan, jotka kohtaavat sunnuntaina.

– Tänään pelaajilta hieno suoritus otteluruuhkan keskellä. Välieräpaikka ja suhteellisen hyvällä rutiinisuorituksella! Tyylikkäät maalit tehtiin ja otettiin, se mikä riittää eli jatkopaikka, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin jälkeen.

– Olen erittäin iloinen myös Iinan (Salmi) debyytistä, tästä on hyvä jatkaa! Meidän pitää pystyä tiistaihin parantamaan vielä omaa erikoistilannepuolustamista sekä vielä tehokkaammin päättämään hyökkäyksiä laadukkaaseen viimeistelyyn.

Klubin pelit jatkuvat tiistaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi KuPS. Ottelu alkaa kello 18.30.

HJK – PK-35 3–2 (1–1)
7. 0–1 Linda Räisänen
17. 1–1 Emilia Kupsanen
54. 2–1 Jenna Topra
62. 3–1 Lotta Lindström
75. 3–2 Nanna Niva