Tiukka peli kääntyi Klubin tappioksi

Lauantaina Talissa pelattu HJK-HPS -peli päättyi vauhdikkaan taistelun jälkeen lukemiin 0-2.

Klubin Jenna Topra ja Hopsin Matilda Kataja taistelevat pallosta. (Kuva: Mira Lönnqvist)
Klubin Jenna Topra ja Hopsin Matilda Kataja taistelevat pallosta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Talissa nähtiin kahden hienon helsinkiläisjoukkueen ottelu, kun HJK kohtasi HPS:n. Pelistä ei vauhtia puuttunut, kun molemmat joukkueet olivat aktiivisia niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Ensimmäisellä jaksolla Klubi sai luotua laadukkaita etenemisiä hyville murtautumispaikoille, mutta viimeinen terävyys puuttui, jotta eteneminen olisi konkretisoitunut maaleiksi asti. Joukkue puolusti myös laadukkaasti HPS:n nopeat hyökkäykset.

HPS pääsi kuitenkin rokottamaan Klubin puolustusta kaksi kertaa. Ensimmäisen maalin HJK:n verkkoon ohjasi kulmapotkusta Hopsin Aino Lehtinen, ja toisesta maalista vastasi upealla yksilösuorituksellaan vielä viime kaudella Klubin paidassa esiintynyt Peppi Kontturi. Klubi vyörytti koko toisen jakson, mutta sinnikkäästi puolustanut HPS sai pidettyä maalinsa puhtaana.

– Vauhdikas derbypeli takana, Hopsille kääntyi tällä kertaa. Olen ylpeä joukkueen tasonnostosta erityisesti kaksinkamppailuiden voittamisen näkökulmasta. Toisella jaksolla voitimme enemmän 50/50 -palloja ja näin saimme vyörytettyä enemmän hyökkäyksiä kohti Hopsin blokkia. Hopsin prässin purku tuotti aluksi haasteita, saimme kuitenkin muutettua peliä ja reagoitua siihen hyvin, kuvailee peliä HJK:n päävalmentaja Arttu Heinonen.

– Odotan innolla ensi viikkoa, kun pääsemme joukkueen kanssa harjoittelemaan yhdessä ja analysoimaan ottelun positiiviset ja kehitettävät osa-alueet. Kiitos HPS laadukkaasta ottelusta ja onnittelut heille voitosta.

Lauantaina 3.2. Klubi kohtaa vieraskentällä viime kauden mestarin Kuopion Palloseuran.