Yli-Kokko

Johannes Yli-Kokko
Keskikenttä

Sarjatilastot 2023:
Ottelut
0
Minuutit
0
Maalit
0
Syötöt
0
  • Syntymäpäivä: 24/08/2001
  • Ikä: 21 vuotta
  • Kansalaisuus: Suomi

Lue tästä Yli-Kokon laaja haastattelu keväältä 2022.

Johannes Yli-Kokko on pelannut HJK:n organisaatiossa jo kaudesta 2015. Tammikuussa 2022 Yli-Kokon sopimusta jatkettiin kahdella vuodella, mikä pitää Yli-Kokon Klubissa ainakin kauden 2023 loppuun. Jo useamman kauden paikkaa liigajoukkueesta kärkkynyt Yli-Kokko nostettiin virallisesti sinivalkoisten edustusjoukkueeseen kaudeksi 2022.

Yli-Kokko on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja mutta on pelannut myös laitahyökkääjän tontilla. Yli-Kokko on teknisesti taitava ja omaa hyvän pelikäsityksen.

Espoolaisen FC Kasiysin kasvatti siirtyi FC Espoon kautta HJK:n organisaatioon 14-vuotiaana. Ensimmäiset miesten pelinsä hän pelasi kaudella 2019, kun reservijoukkue Klubi 04 pelasi Kakkosen A-lohkossa. Yli-Kokko viimeisteli Klubi 04:lle kauden aikana neljä maalia, mutta joukkue jäi niukasti Ykkösen nousukarsintojen ulkopuolelle heikon maalieron vuoksi.

Kausi 2020 alkoi lupaavasti, kun Yli-Kokko nostettiin edustusjoukkueen rinkiin ja hän pääsi debytoimaan HJK:n paidassa ystävyysottelussa latvialaista RFS:ää vastaan. Valitettava loukkaantuminen piti kuitenkin nuoren taiturin sivussa käytännössä koko kauden, eikä pelejä kertynyt kuin kaksi kappaletta Kakkosessa Klubi 04:n vahvuudessa. Joukkueen kausi oli Yli-Kokon loukkaantumisesta huolimatta vakuuttava ja päättyi sarjanousuun.

Kauden 2021 alussa Yli-Kokko ehti esiintyä yhdessä Suomen Cupin ottelussa ennen kuin loukkaantui uudelleen. Epäonninen “Y-K” joutui jälleen seuraamaan pelejä sivusta pitkälle loppukesään. Toivuttuaan loukkaantumisesta keskikenttäpelaaja debytoi Ykkösessä elokuussa ottelussa Gnistania vastaan. 

Ensimmäisen maalinsa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Yli-Kokko teki lokakuussa joensuulaisen JIPPOn verkkoon. Pitkistä loukkaantumisista kärsinyt Yli-Kokko näytti kuitenkin olevansa täydessä kunnossa ja saikin itselleen 2-vuotisen jatkosopimuksen.

Uran tilastot:

Kakkonen 20 ottelua, 4 maalia, 1 syöttö
Ykkönen 11 ottelua, 2 maalia, 2 syöttö