20
Yli-Kokko

Johannes Yli-Kokko
Hyökkääjä

  • Syntymäpäivä: 24/08/2001
  • Ikä: 22 vuotta
  • Kansalaisuus: Suomi

Lue tästä Yli-Kokon laaja haastattelu keväältä 2022.

Johannes Yli-Kokko on pelannut HJK:n organisaatiossa jo kaudesta 2015. Tammikuussa 2022 Yli-Kokon sopimusta jatkettiin kahdella vuodella, mikä pitää Yli-Kokon Klubissa ainakin kauden 2023 loppuun. Useamman kauden paikkaa liigajoukkueesta kärkkynyt Yli-Kokko nostettiin virallisesti sinivalkoisten edustusjoukkueeseen kaudeksi 2022.

Yli-Kokko on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja mutta on pelannut myös laitahyökkääjän tontilla. Yli-Kokko on teknisesti taitava ja omaa hyvän pelikäsityksen.

Espoolaisen FC Kasiysin kasvatti siirtyi FC Espoon kautta HJK:n organisaatioon 14-vuotiaana. Ensimmäiset miesten pelinsä hän pelasi kaudella 2019, kun reservijoukkue Klubi 04 pelasi Kakkosen A-lohkossa. Yli-Kokko viimeisteli Klubi 04:lle kauden aikana neljä maalia, mutta joukkue jäi niukasti Ykkösen nousukarsintojen ulkopuolelle heikon maalieron vuoksi.

Kausi 2020 alkoi lupaavasti, kun Yli-Kokko nostettiin edustusjoukkueen rinkiin ja hän pääsi debytoimaan HJK:n paidassa ystävyysottelussa latvialaista RFS:ää vastaan. Valitettava loukkaantuminen piti kuitenkin nuoren taiturin sivussa käytännössä koko kauden, eikä pelejä kertynyt kuin kaksi kappaletta Kakkosessa Klubi 04:n vahvuudessa. Joukkueen kausi oli Yli-Kokon loukkaantumisesta huolimatta vakuuttava ja päättyi sarjanousuun.

Kauden 2021 alussa Yli-Kokko ehti esiintyä yhdessä Suomen Cupin ottelussa ennen kuin loukkaantui uudelleen. Epäonninen “YK” joutui jälleen seuraamaan pelejä sivusta pitkälle loppukesään. Toivuttuaan loukkaantumisesta keskikenttäpelaaja debytoi Ykkösessä elokuussa ottelussa Gnistania vastaan. 

Ensimmäisen maalinsa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Yli-Kokko teki lokakuussa joensuulaisen JIPPOn verkkoon. Pitkistä loukkaantumisista kärsinyt Yli-Kokko näytti olevansa täydessä kunnossa ja saikin itselleen 2-vuotisen jatkosopimuksen.

Yli-Kokko debytoi Veikkausliigassa huhtikuussa 2022, ja keskikenttätaituri sai syöttöpisteen Anthony Olusanyan voittomaaliin SJK-vierasottelussa. Maalitili aukesi puolestaan komealla laukauksella heinäkuisessa VPS-kotiottelussa. Yli-Kokko kuului koko kauden ajan HJK:n liigajoukkueen vakiomiehistöön, ja ”YK” sai vastuuta yhteensä 27 ottelussa.

Uran tilastot (tilanne 31.1.2023):
Veikkausliiga: 17 ottelua, 1 maali, 4 syöttöä
Kakkonen: 21 ottelua, 4 maalia, 1 syöttö
Ykkönen: 11 ottelua, 2 maalia, 2 syöttö