Nuorten maajoukkuemaalivahti Markus Uusitalo Klubiin

HJK:n ja Uusitalon sopimus on kaksivuotinen ja kattaa kaudet 2016 ja 2017.

Uusitalo, 18, ei päässyt vielä tekemään Veikkausliigadebyyttiään VPS:n riveissä viime kauden aikana jäätyään peluutuksessa kokeneen Henri Sillanpään taakse.

Yhtenä Suomen lahjakkaimpana maalivahtilupauksena pidetty Uusitalo on tuttu kasvo nuorten maajoukkueryhmistä. Tällä hetkellä Uusitalo kuuluu Suomen U19 maajoukkueen vakiokalustoon.

Lupaavan Uusitalon otteet eivät ole jääneet huomaamatta myöskään ulkomailla. Kahden viime vuoden aikana maalivahti on käynyt Englannissa Blackburn Roversin ja Crystal Palacen harjoituksissa näyttämässä taitojaan.

-Markus on hyvän pohjakoulutuksen saanut nuorten maajoukkuemaalivahti, jolla on kaikki maalivahdin osa-alueet kunnossa. HJK:n maalivahdilta vaaditaan muutakin, kuin maaliviivalla torjumista ja hyvin peliä lukevassa Markuksessa nämä ominaisuudet täyttyvät, kertoo HJK:n maalivahtivalmentaja Ville Wallén.

-Hänellä ei ole montaa peliä alla viime kaudelta seurajoukkueessa. VPS:ssä ei tullut debyyttiä, mutta Kakkosessa hän pelasi kourallisen otteluita. Maajoukkueessa Markus esitti hyviä otteita vuoden aikana, Wallén päättää.