Suomen mestarit mukaan Movemberiin

Veikkausliigan tuoreet mestarit ottivat marraskuun 1. päivä partakoneet käteensä ja ajoivat kasvonsa puhtaiksi. Seuraavan kuukauden ajan Suomen mestarit kasvattavat viiksiään ja taistelevat joukkueena Movember-kampanjan kanssa eturauhassyöpää vastaan. Kampanjassa kuka tahansa voi lahjoittaa valitsemansa summan viiksienkasvattajan tilille, josta rahat ohjautuvat suoraan Movemberin Suomen keräyskohteeseen eli Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahastoon, joka tukee eturauhassyövän tutkimusta ja neuvovaa toimintaa. Lisätietoa siitä, miten lahjoitusvaroja käytetään, löydät täältä: www.cancer.fi/eturauhassyoparahasto
HJK:n Movember-sivu ja mestareiden karvattomat kuvat löytyvät täältä: http://mobro.co/hjkhelsinki


Myös HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen on lupautunut mukaan kampanjaan. Galleria täydentyy loppuviikosta, ja sen jälkeen viiksien kasvua seurataan viikoittain.
Movember-kampanja
Joka vuoden marraskuussa Movember-kampanja pyytää miehiä ympäri maailman kasvattamaan viikset. Niillä kerätään kipeästi tarvittavaa rahaa, jolla lisätään tietoisuutta miesten terveyteen liittyvistä asioista.

Ensimmäiset Movember-viikset kasvatettiin jo vuonna 2003 Australiassa ja sen jälkeen sana on kiirinyt Movemberista ja miesten terveyskysymyksistä ympäri maailman. Virallisia Movember-kampanjoita järjestetään nykyään Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa, Suomessa, Alankomaissa, Tanskassa, Norjassa, Belgiassa, Tsekin tasavallassa, Espanjassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Itävallassa. Ympäri maailmaa asuvat Mo Brot ja Mo Sistat ovat tärkeässä asemassa – ilman heitä Movember ei olisi kasvanut nykyiseen mittaansa.
Suomessa Movemberin keräyskohde on Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahasto, joka tukee eturauhassyövän tutkimusta ja neuvovaa toimintaa. Lisätietoa siitä, miten lahjoitusvaroja käytetään, löydät: www.cancer.fi/eturauhassyoparahasto
(Lähde: fi.movember.com)