BSM-sarjoissa viedään viimeisiä

TBSM koki karvaan pettymyksen kärkikamppailussa Espoon Palloseuralle ja putosi näin mestaruustaisto. BSM taistelee paikasta sarjan kärjessä tulevissa otteluissaan Käpylän Palloa ja FC Honkaa vastaan.

BSM

Poikien P17 SM-sarjassa Klubi jatkoi vahvaa voittokulkuaan kaatamalla Rovaniemen Palloseuran Töölössä selvästi 5–1. Joukkue on ollut vahvassa lennossa, ja tehnyt runsaasti maaleja viimeisissä otteluissaan, puolustaen samalla omaa maaliaan tehokkaasti.

– RoPS-pelissä puolustettiin hyvin. Pelisuunnitelma toimi ja pystyimme hallitsemaan peliä täysin. Ottelu oli erinomainen esitys pelaajilta, päävalmentaja Jarkko Jokiranta kommentoi ottelua.

Seuraavaksi Klubilla on vastassa sarjakärki Käpylän Pallo. KäPa johtaa sarjaa 46 pisteellä, HJK:lla pisteitä on 42.

– Olemme nyt kauden huipentuman äärellä! On hienoa päästä pelaamaan näitä pelejä (KäPaa ja FC Honkaa vastaan). Olemme olleet sarjan kolme selvästi parasta joukkuetta ja nyt pääsemme ottamaan mittaa toisistamme. Toive otteluun olisi, että pystyisimme pelaamaan samalla tasolla, kuin olemme viime peleissä pelanneet ja että joutuisimme kovempaan paineeseen kuin aiemmissa peleissä. Tällaisessa tilanteessa onnistuminen olisi hienoa, Jokiranta ennakoi tulevaa kärkikamppailua.

– KäPa on todella hyvin organisoitu ja valmennuksen loistavasti roolittama joukkue, jossa jokainen pelaaja pääsee käyttämään vahvuuksiaan. He ovat pelanneet loistavan kauden ja kuten hyvillä joukkueilla usein, on heilläkin ollut hieman tuuriakin matkassa, Jokiranta kommentoi tulevaa vastustajaa.

TBSM

HJK kärsi kivuliaan tappion T18 SM-sarjassa, kun se hävisi Espoon Palloseuralle luvuin 2–1. Tappion myötä myös mestaruusmahdollisuudet karkasivat Klubin ulottumattomiin.

– Tappio EPS-pelistä oli karvas, varsinkin, kun emme ensimmäisellä jaksolla päässeet omalle tasollemme etenkään pallollisessa pelissä. Samalla EPS rokotti armotta virheistämme. Toisella jaksolla olimme jo lähempänä omaa pelaamistamme, joukkueen päävalmentaja Riku Remes kommentoi EPS:aa vastaan pelattua ottelua ja jatkaa:

– Nämä pelit ovat niitä, mitä varten pelataan ja näistä pitää vain ottaa oppia tulevaisuutta varten. Pelaajien puolesta harmittaa, mutta ajatukset on jo käännetty seuraaviin peleihin.

Klubilla on sarjaa jäljellä vielä kolme ottelua, joissa tavoitteena on kehittää pelaajia sekä maksimoida pistesaldo ja sitä myötä sijoitus sarjassa.

– Loppukauden tavoite pysyy samana: peli kerrallaan pyritään kehittämään pelaamista ja pelirohkeutta sekä pelaajien valintoja toimia erilaisissa tilanteissa. Päätavoite säilyy pelaajien kehittämisessä ja eteenpäin auttamisessa seuraavalle tasolle, Remes kertoo.

– Pelejä on vielä jäljellä ja kamppailu sijoista 2–4 on todella tiukkaa. Ratkaisu lopullisista sijoituksista saadaan luultavasti vasta viimeisellä kierroksella, joten kyllä panosta vielä löytyy, Remes jatkaa.

– EPS-pelin jälkeen pelasimme Suomen Cupin viimeisellä karsintakierroksella Valttia vastaan. Voitimme ottelun melko ehjällä pelillä ja saavutimme siten toisen kauden tuloksellisista tavoitteistamme pääsemällä ensi talveksi Suomen Cupin lohkovaiheeseen, Remes päättää.

Klubin seuraavat ottelut

T18 SM: 16.10. klo 14:00 | Ilves – HJK
P17 SM: 16.10. klo 18:00 | KäPa – HJK