HJK T18 Akatemia viikonloppuna Regions’ Cup finaalitaistossa

HJK T18 Akatemia on pelannut upean kauden toistaiseksi ja syksyn peleissä on edessä isot panokset: Klubi taistelee T18 Suomen mestaruudesta, Regions’ Cupin voitosta sekä noususta naisten Ykköseen.

HJK T18 Akatemia - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Tulevana lauantaina (23.9.) HJK pelaa Regions’ Cupin finaalissa Olympiastadionilla. Finaalivastustaja on naisten Kakkosessa pelaava Valtti. Pokaalin ja kunnian lisäksi palkintona voittajalle on myös 3000 euron rahapalkinto. Olympiastadionille on peliin vapaa pääsy. Myös Ruutu näyttää pelin suorana lähetyksenä.
 
HJK eteni finaaliin Suomen Cupin menestyksen ansiosta. Region´s Cupin välierässä HJK kaatoi FC Futuran maalein 6–0.

– Finaalista Olympiastadionilla tulee varmasti upea tapahtuma. Olemme olleet viime viikot hyvässä iskussa treeneissä ja peleissä, joten luottavaisina lähdemme hakemaan cupin voittoa, huippuvaiheen päällikkö ja T18 Akatemian päävalmentaja Joonas Sarelius kertoo.

Suomen mestaruus ja nousu ykköseen

T18 SM-sarjaa on pelattu 15 pelikierrosta. Jäljellä on siis vielä kolme peliä, joissa Klubi kohtaa Ilveksen, Hongan ja EPS:n. HJK on sarjakärjessä, mutta toisena oleva ONS on tasapisteissä. HJK:n maaliero on kuitenkin selvästi parempi, joten mestaruus on omissa käsissä.

– Keväällä meillä oli pelillisesti vähän vaikea ajanjakso, mutta käänsimme sen hyvin ja nyt olemme todella hyvässä vireessä, Sarelius sanoo ja viittaa edellisiin yhdeksään peliin, joista saldona on kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli.

HJK T18 Akatemia pelaa myös naisten Kakkosta tällä kaudella yhdessä HJK N/2-joukkueen kanssa. Tavoitteena on nousu Ykköseen. Klubi johtaa Kakkosen A-lohkoa viiden pisteen erolla, joten paikka nousukarsintoihin on enää sinettiä vailla, kun pelejä on jäljellä enää kaksi.
 
– Meille seurana on äärimmäisen tärkeä asia, että saamme naisten Ykkösen paikan ja sitä kautta pelaajapolkuumme vielä yhden stepin liigajoukkueen ja T18 Akatemian väliin. Jos nousemme Ykköseen, tulee joukkueesta Klubi 04 -tyylinen joukkue nuorille pelaajille. Tässä tapauksessa T18 Akatemia säilyy myös omana joukkueenaan. Tiedotamme lisää ensi kauden kuvioista, kun sarjapaikat ovat selvillä, Sarelius sanoo.

Maajoukkuepelit bonuksena

HJK:sta oli keväällä seitsemän pelaajaa mukana U18-maajoukkueen (s.2006) EM-jatkokarsinnoissa. Karsinnoissa olivat mukana Tara Seifulla, Kerttu Sarelius, Anelma Lahikainen, Ilona Walta (liiga), Milja Kiviranta (liiga), Aada Mäkelä ja Edit Mare.

2007-syntyneiden U17-maajoukkue aloittaa oman EM-karsintaurakkansa lokakuussa. Maajoukkueen mukana ovat olleet Aada Mäkelä, Rebecca Viljamaa, Bella Aalto, Olivia Reis ja Laura Oksanen, joista kaikki ovat pelanneet maajoukkueen peleissä isossa roolissa.

– Itse EM-karsintajoukkueeseen on varmasti tyrkyllä vielä pari muutakin pelaajaa meiltä. Kun pelaajia nousee maajoukkueeseen tai pelaa siellä isossa roolissa, on se tietenkin myös positiivinen merkki meidän arjestamme, Sarelius sanoo.

– Edelleen vaikka voittoja ja mestaruuksia haluamme, on kaikista tärkein asia se, että nuoret pelaajat kehittyvät ja ovat valmiina hyppäämään tulevaisuudessa liigajoukkueeseemme.

T18 Akatemian Anelma Lahikainen on tällä hetkellä U19-maajoukkueen mukana Eerikkilässä. Varalla joukkueeseen on useampi pelaaja. HJK:n liigajoukkueesta mukana on kuusi pelaajaa.

Kautta on jäljellä enää muutama viikko. Edessä on iso liuta panoksellisia ja jännittäviä pelejä.

– Olemme pelanneet itsemme hienoon ja kivaa asemaan. Koko kauden ajan olemme kuitenkin pyrkineet menemään niin, että seuraava tilanne on kaikista tärkein – on kyseessä sitten treenit tai peli. Sillä ajatuksella jatketaan, eli pidetään fokus vain ja ainoastaan tässä hetkessä, Sarelius päättää.

Region´s Cupin finaali
Valtti – HJK T18 Akatemia
LA 23.9. 13.00 Olympiastadion