HJK:n tunne- ja vuorovaikutustaitojen valmentajakoulutus suursuosiossa

HJK kutsui kuluneella viikolla kaikki vastuu- ja apuvalmentajansa yhteiseen teemakoulutukseen. Koronarajoitusten vuoksi yhteisen asian äärelle keräännyttiin etäyhteyksin.

Koulutuksessa käsiteltiin valmentajan tunne- ja vuorovaikutustaitoja, jotka ovat merkittävässä roolissa myös fyysisten etäisyyksien kasvaessa. Ryhmän johtamisen ja sosiaalisten taitojen lisäksi koulutuksessa pohdittiin valmentajan minätietoisuutta ja oman toiminnan hallintaa. Illan kouluttajana toimi HJK:ssa meritoitunut Joonas Rantanen ja sisältö olikin erään osallistujan sanoin ”ehdottomasti taattua Jope laatua”.

– Vaikka fyysiset kohtaamiset ovat valmennuksen arjessa tärkeitä, saimme jälleen huomata etäkoulutusten vahvuudet. Etäyhteydellä toteutettavalla valmentajakoulutuksella saavutettiin suuri joukko seuran valmentajia kerralla ja kukin pystyi pysähtymään kiireisen valmennusarjen keskellä yhden yhteisen teeman ääreen, HJK:n akatemiajohtaja Hans Lahti kiteyttää.

Koulutus keräsi yhteen huimat 70 valmentajaa aina seuran aloittavista ikäluokista nuorten edustusjoukkueisiin saakka. Koulutuksesta saaduissa palautteissa kiiteltiin tapahtuman henkeä ja odotettiin jo innolla oppien viemistä käytäntöön.

– Tällaisten tapahtumien tärkeintä antia ovat koulutuksen sisällön lisäksi juuri yhteisölliset kohtaamiset, ja valmentajamme saavat varmasti paljon energiaa toisiltaan. On hienoa, että voimme tarjota valmentajillemme näitä yhteisiä hetkiä myös näin poikkeuksellisena aikana, kaupunginosatoiminnan valmennuspäällikkö Emma Järvinen painottaa.

HJK järjestää omia valmentajakoulutuksiaan ympäri vuoden. Koulutuksissa keskitytään kunkin valmentajaryhmän työn kannalta oleellisiin aihealueisiin. Nyt järjestetty koulutus oli seuran uuden teemakoulutusten sarjan ensimmäinen. Jatkossa yhteisiä teemakoulutuksia on tarkoitus järjestää kerran kuukaudessa.

HJK:n valmentajille suunnatut vuoden 2021 teemakoulutukset julkaistaan tammikuussa.