Huhtikuun valmentajakoulutuksessa keskitytään harjoitteiden johtamiseen

HJK järjestää kuukausittain kaikille seuran valmentajille avoimia teemakoulutuksia. Huhtikuun teemakoulutuksessa paneudutaan harjoitteiden johtamiseen liittyvään kommunikaatioon.

Valmentajakoulutus - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Koulutuksessa käsitellään valmentajan kommunikointitapoja, jotka tukevat pelaajan optimaalista kehitystä kokonaisvaltaisesti. Valmentajakoulutuksen tavoitteena on juurruttaa seuran valmennuslinjaa ja luoda valmentajille konkreettisia esimerkkejä ja toimintamalleja.

– Haluamme selkeyttää valmennuslinjan käytäntöä. Harjoitusten aikainen kommunikointi on oleellinen osa sitä. On tärkeää, että valmentajillamme on käsitys siitä, milloin ja miten käytämme esimerkiksi suoraa ohjeistusta ja milloin taas kysyvää tyyliä, akatemiajohtaja Hans Lahti selventää.

Koulutus on avoin kaikille Klubin valmentajille apuvalmentajista valmennuspäälliköihin.

– Tämä on tärkeä ja keskeinen aihe, ja on selvää, ettei kommunikointi koske vain jotain ikäryhmää tai pelkästään akatemia- tai kaupunginosatoimintaa. Siksi on tärkeää, että voimme kutsua myös etäaikana kaikki valmentajamme yhteen ja samalla myös lisätä valmentajien välistä vuorovaikutusta, Lahti päättää.

Torstaina 29.4.2021 järjestettävän teemakoulutuksen kouluttajana toimii Pol Deulonder. Koulutuskutsu on lähetetty kaikille seuran valmentajille.